Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η Πεπλοφόρος Κόρη!!!



Η «Πεπλοφόρος Κόρη». Ίσως παρίστανε τη θεά Άρτεμη - Από τα χρόνια του Πεισιστράτου, ο χώρος της Ακρόπολης άρχισε να γεμίζει αναθήματα, ένδειξη όχι μόνο ευσέβειας προς τη θεά, αλλά και οικονομικής και καλλιτεχνικής ακμής. Τα σπουδαία αυτά αφιερώματα ήταν κυρίως αγάλματα, προσφορές δηλαδή που προκαλούσαν χαρά στη θεά. Με τα αναθήματά τους οι αρχαίοι ευχαριστούσαν τους θεούς για την εκπλήρωση μιας ευχής, χωρίς συχνά να παραλείπουν μια αναφορά στο ποσό της δαπάνης με τον όρο δεκάτη, που σήμαινε το 1/10 κάποιου εισοδήματος ή με τη λέξη απαρχή, που σήμαινε την πρώτη σοδειά ή τα πρώτα κέρδη από την εργασία των πιστών. Το είδος, το υλικό και το μέγεθος των αναθημάτων ανταποκρινόταν στην εποχή, στην κοινωνική τάξη και στην οικονομική κατάσταση του αναθέτη. Στην Ακρόπολη, αγάλματα και άλλα δαπανηρά έργα ανέθεταν τα μέλη των αριστοκρατικών οικογενειών, αλλά και εύποροι επαγγελματίες και χειρώνακτες, μεταξύ των οποίων και γυναίκες. Το πιο χαρακτηριστικό αφιέρωμα στο ιερό της Αθηνάς στην Ακρόπολη ήταν τα μαρμάρινα αγάλματα νεαρών γυναικών, οι Κόρες. Λαξευμένες σε διαφορετικά μεγέθη, παριστάνονταν με ένα συγκεκριμένο αγαλματικό τύπο, με αυστηρή όρθια στάση. Από τα μέσα του 6ου αι. π.Χ. φορούσαν λεπτό, λινό χιτώνα και ιμάτιο που τόνιζαν τη θυληκότητά τους περισσότερο από τον βαρύ, μάλλινο πέπλο. Συνήθως κρατούσαν στο ένα χέρι μια προσφορά (στεφάνι, καρπό, πουλί, άνθος, κλπ.) και με το άλλο ανασήκωναν τον πολύπτυχο χιτώνα τους για να διευκολυνθούν στο βηματισμό τους. Σε αντίθεση με το πλήθος των Κορών που υπολογίζεται ότι ξεπερνούσαν τις διακόσιες, ο αριθμός των μαρμάρινων ανδρικών αγαλμάτων ήταν μικρός, γεγονός που εξηγείται από τη θηλυκή φύση της θεότητας που λατρευόταν στην Ακρόπολη. Από αυτά σώθηκαν λίγα αγάλματα, τα περισσότερα κούρων, ιππέων και γραφέων.
[Πηγή | Νέο Μουσείο Ακρόπολης | Η Αίθουσα των Αρχαϊκών Έργων.]

Πηγή: The “Peplophoros Kore” in museum of classical archeology in Cambridge [photo | Flickr - Photo Sharing! http://bit.ly/HjgcpE ]

Ψήφισμα - καταπέλτης της Ε.Ε. καλεί την Τουρκία να αποσύρει το casus belli και να αναγνωρίσει την Κύπρο!!!



Να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδας, να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, να αναγνωρίσει την ΚυπριακήΔημοκρατία και να προχωρήσει στις απαραίτητες συνταγματικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, βελτιώνοντας τις σχέσεις της με τις μειονότητες, καλεί την Άγκυρα η ΕΕ, τονίζοντας ότι μόνο αν σημειωθεί πρόοδος στα επίμαχα αυτά θέματα θα υπάρξει ώθηση στις σχέσεις με την Ευρώπη.

Το ψήφισμα που ενέκρινε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και το οποίο συνοδεύει την ετήσια έκθεση της Ευρωβουλής, για την ενταξιακή πρόοδο της Τουρκίας, καλεί την Άγκυρα να προχωρήσει στον τομέα της δικαστικής μεταρρύθμισης και της προστασίας των ατομικών ελευθεριών.

Κατακρίνεται, για μία ακόμη φορά, η άρνηση της Τουρκίας να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδας και καλείται η Άγκυρα να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με το ethnos.gr, ότι η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουεπαναλαμβάνει, όπως και πέρσι, τη ρητή υποχρέωση της Τουρκίας να υπογράψει και να κυρώσει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές στηλιτεύουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία και καλούν την τουρκική κυβέρνηση να αναλάβει περαιτέρω δράσεις, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ελληνικής μειονότητας στην Ίμβρο και την Τένεδο.

«Να αναγνωρίσει την Κύπρο»

Όσον αφορά στο Κυπριακό, η Ευρωβουλή καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, προχωρώντας άμεσα στην πλήρη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, ενώ υπεραμύνεται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και των συμφωνιών που συνάπτει εντός της Αποκλειστικής της Οικονομικής Ζώνης.

Η εισηγήτρια της Ευρωβουλής Ρία Ομεν Ρόϊτεν (Ολλανδία, ΕΛΚ) δήλωσε ότι «η αλληλεξάρτηση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπως τονίζει το ψήφισμά μας, μπορεί να παράγει θετικά αποτελέσματα, μόνον στο πλαίσιο αμοιβαίων δεσμεύσεων. Για την Τουρκία, αυτό σημαίνει συγκεκριμένα αποτελέσματα όσον αφορά τη διαδικασία μεταρρύθμισης και βελτίωση των διμερών σχέσεων με τους γείτονές της. Για τη δε ΕΕ, νέες προσπάθειες για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων ώστε να ανοίξουν τα σχετικά κεφάλαια».

Πηγή: anti-ntp.blogspot.com

Προωθούν νόμο με τον οποίο απαλλάσουν τη Μειονότητα της Θράκης από το 80% των προστίμων!



Ενα εξόχως αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που αποτελεί κατάφορη παραβίαση της ισονομίας και ισοπολιτείας στην Ελλάδα, αποτέλεσμα των πρόσφατων επαφών του ΓΑΠ με τον Ερντογάν, με σκοπό την υφαρπαγή των ψήφων της μειονότητας από το ΠΑΣΟΚ!

Πρέπει να τα πάρουμε απόφαση. Ζούμε σε μια χώρα, που δυστυχώς ταίρι της δεν θα βρεθεί σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Παπακωνσταντίνου (ΥΠΕΚΑ) και αφορούσαν στην «κάλυψη» της ΔΕΗ, αλλά και της κυβερνητικής αναλγησίας, αναφορικά με την είσπραξη της χρέωσης ΥΚΩ, έρχεται σήμερα νέο χτύπημα.


Η ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ


Αυτή την φορά, ιθύνων νους ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη, κ. Αχμέτ Χατζή Οσμάν, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την κατάθεση του νέου οικοδομικού κανονισμού (από τον κ. Παπακωνσταντίνου και με εισηγητή στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τον κ. Σηφουνάκη), ζήτησε να συμπεριληφθεί τροπολογία, η οποία αφορά τον μειονοτικό πληθυσμό της Θράκης και «αξιώνει» την μεροληπτική αντιμετώπιση, στο όνομα των μειονοτήτων, και την καταβολή του ενιαίου προστίμου κατασκευής αυθαιρέτων, που επιβάλλεται σε όσους κατέχουν αυθαίρετα.

Δηλαδή η διαδικασία που τηρείται από τον Ελληνικό λαό, που είχε την ατυχία -ή την πονηριά αν το προτιμάτε-, να κατασκευάσει κάποια αυθαίρετη οικοδομή και για καθαρά κρατικούς εισπρακτικούς λόγους, να τακτοποιήσει, καταβάλλοντας φυσικά και χρηματικά πρόστιμα (και αυτά δυσβάστακτα), αυτή λοιπόν η τακτοποίηση, απαιτείται δια ενεργειών του κ. Οσμάν, να αντιμετωπισθεί με διαφορετικό (ευνοϊκό) τρόπο, για τις μειονότητες της Θράκης.

Για την ακρίβεια των λεγομένων μου σας παραθέτω παρακάτω το επίσημο έγγραφο κατάθεσης της τροπολογίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο :

Σελίδα 1


Σελίδα 2


Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά στο έγγραφο του κ. Οσμάν -που ας σημειωθεί ότι είναι Εκπρόσωπος του Λαού στο Κοινοβούλιο-, βλέπουμε ότι αναφέρεται σε «λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος που είχαν ως αποτέλεσμα την εξ ανάγκης, κατασκευή αυθαιρέτων κατοικιών, για κάλυψη στεγαστικών αναγκών της μειονότητας...

Με την παρούσα τροπολογία ζητείται η θέσπιση του θετικού μέτρου της καταβολής ποσοστού 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου».

Δηλαδή αγαπητοί φίλοι, ο ανεκδιήγητος κ. Οσμάν, ζητάει ΜΟΝΟ για την μειονότητα της Θράκης, να καταβάλουν ΜΟΝΟ το 20% του επιβαλλόμενου προστίμου. Προωθεί δηλαδή ... σε μια περίοδο που όλοι οι Ελληνες υπόκεινται μια απίστευτη φοροεπιδρομή, την ΕΚΠΤΩΣΗ 80% για τα πρόστιμα που αφορούν ΜΟΝΟ τη μειονότητα !!!

Εάν όμως συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής προστίμου, που προβλέπεται στην εν λόγω διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων προβλέπεται και επιπλέον έκπτωση 20%, να υποθέσουμε ότι στην συνέχεια θα χαριστούν τα επιβαλλόμενα πρόστιμα στην συγκεκριμένη ομάδα Ελλήνων πολιτών;

Φυσικά και στην περίπτωση που δεν ισχύσει κάτι τέτοιο, με ποιο κοινωνικό δικαίωμα θα αποτελέσει αυτή η τροπολογία, ακόμη μια περίπτωση κατάφωρης αδικίας των υπολοίπων ελλήνων, στο όνομα της .... εξωτερικής πλην όμως ψηφοθηρικής - πολιτικής του ΥΠΕΚΑ (και του αρμόδιου υπουργού, του αρμόδιου εισηγητή και Αναπληρωτή Υπουργού, κατ’ επέκταση της συνεργαζόμενης κυβέρνησης) ;

Ο κ. Οσμάν, όμως επικαλούμενος το άρθρο 4, παράγραφος 1, του ελληνικού Συντάγματος, σε συνάρτηση με το άρθρο 116, παράγραφος 2, προσπαθεί να επιβάλλει την τροπολογία, παρουσιάζοντας την μειονότητα, ως ομάδα ελλήνων πολιτών, που θα πρέπει να τύχουν θετικών μέτρων, όπως αυτό της καταβολής του προστίμου μόνο σε ύψος 20%, έναντι των άλλων Ελλήνων.

Μόνο που και ο ίδιος, καταστρατηγεί το επικαλούμενο άρθρο 4, παρ. 1, που αναφέρει ότι «Οι Έλληνες είναι ίσοι έναντι του νόμου».

Όταν λοιπόν επικαλείται την παραπάνω παράγραφο της ισότητας των Ελλήνων, παραφράζοντας παράλληλα και την έννοια του άρθρου 116, παρ. 2 (που αναφέρει «ότι δεν αποτελεί διάκριση, λόγω φύλλου, η λήψη θετικών μέτρων για την προώθηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών»), παραποιεί την ερμηνεία των άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος, θέλοντας να παρασύρει τους Έλληνες βουλευτές, στην υπερψήφιση της τροπολογίας, καταλύοντας όμως ο ίδιος, υπέρ των μειονοτήτων και σε βάρος των υπολοίπων Ελλήνων, τα άρθρα που επικαλείται.

Ο νέος οικοδομικός κανονισμός, μπορεί να ψηφίσθηκε επί της αρχής, χθες βράδυ (άλλο ένα άρθρο που περνάει νύχτα και στα μουλωχτά, άστω και με τρίμηνη αναβολή ισχύος), όμως η αναλυτική (επί μέρους) ψήφιση των άρθρων (και κατά συνέπεια της παραπάνω τροπολογίας), θα γίνει την Τρίτη 3/4/2012.

Οι Βουλευτές λοιπόν θα πρέπει να αφυπνιστούν, διότι εκτός του ότι μια τέοια ενέργεια είναι Αντισυνταγματική, ουσιαστικά, θα εξοργίσει το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού, που πληρώνουν το ένα χαράτσι μετά το άλλο!

Ιδιαίτερο προβληματισμό, δημιουργεί το γεγονός ότι ουδείς ασχολήθηκε με το θέμα, είτε πολιτικός είτε Κοινοβουλευτικός συντάκτης!

Σε περίπτωση υπερψήφισης της εν λόγω τροπολογίας, τότε αγαπητοί συνοδοιπόροι, θα έχει συντελεσθεί μια ακόμη κατάφορη αδικία, σε βάρος όλων ημών των Ελλήνων και δυστυχώς οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι (η πλειονότητα αν προτιμάτε, αφού δεν είναι όλοι ίδιοι), θα είναι για ακόμη φορά συνεργάτες μιας προδοτικής και συνωμοτικής ενέργειας, κατά των κατοίκων της χώρας και κατά συνέπεια ολόκληρης της χώρας.

Κι αυτό, διότι είναι ηλίου φαεινότερον, ότι όλο αυτό γίνεται, με σκοπό να υφαρπάξει το ΠΑΣΟΚ την ψήφο της μειονότητας! Σε μια περίοδο που βλέπει τα ποσοστά του να βρίσκονται στο ναδίρ, επιτρέπει τέτοιες επικίνδυνες ενέργειες και διαχωρισμούς!

Γιατί άραγε να μην ισχύσει αυτό για όλους τους Ελληνες και το προωθούν νύχτα, μόνο για τον μουσουλμανικό πληθυσμό;

Εμείς θα περιμένουμε εώς την Τρίτη, να δούμε αν και πως θα αντιδράσουν τα κόμματα σε αυτή τη μεθοδευμένη υπόθεση! Μεθοδευμένη με τις ευλογίες της κυβερνήσεως Ερντογάν, που απ ότι φαίνεται, τα τελευταία πάρε-δώσε του Ερντογάν με τον Γιώργο Παπανδρέου στην Τουρκία, είχαν αυτά τα αποτελέσματα που βλέπουμε!
Αθανάσιος Τσίγκας
aegeantimes

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ... Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΙΤ!!!

Τα στρατόπεδα μεταναστών στην Ευρώπη δεν έλυσαν τον πρόβλημα



Συνεχίζονται τα ηχηρά «όχι» στη δημιουργία κέντρων μεταναστών από τις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, με τους δήμους να συσπειρώνονται μαζί τους ενάντια στα σχέδια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εξαιρέσεις αποτελούν η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Ηπείρου, οι οποίες απάντησαν θετικά. Στο Λεκανοπέδιο, καζάνι που βράζει είναι η Δυτική Αττική, που βλέπει το πρώτο κέντρο κράτησης να δημιουργείται στο
Κατσιμίδι ή στον Ασπρόπυργο.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μεγαρέων τόνισε ότι η Δυτική Αττική είναι ήδη επιβαρημένη με πολλά προβλήματα και πως η δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών θα είναι ένα ακόμα πλήγμα για την περιοχή, ενώ στον ίδιο ρυθμό είναι και οι Δήμοι Μάνδρας, Ελληνικού και Ασπροπύργου.Ακόμα πιο έντονες αντιδράσεις σημειώνονται στην επαρχία: «Είναι κατάντια να μετατραπεί το στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού σε κέντρο υποδοχής μεταναστών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κορίνθου, κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, από τους πρώτους που εναντιώθηκαν, ενώ στο πλευρό του έσπευσαν και οι δήμαρχοι Τρίπολης και Καλαμάτας.
Κατηγορηματικά κατά της δημιουργίας των κέντρων είναι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τόνισε ότι το πρόβλημα είναι στην Αθήνα: «Δεν το θέλει η ελληνική κοινωνία. Κι όπου δεν το θέλει η τοπική κοινωνία, είναι δύσκολο να λειτουργήσει το κέντρο», επεσήμανε. Αλλά και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, χαρακτήρισε λάθος τη δημιουργία των κέντρων: «Είμαστε πύλη εξόδου. Είναι σαν να στέλνουμε μήνυμα ότι μπορούν να κινηθούν ελεύθερα από την Τουρκία μέχρι εδώ», ανέφερε. Αρνητική είναι και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον περιφερειάρχη, κ. Διονύση Ψωμιάδη, να χαρακτηρίζει «αδιόρθωτο» τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη
Εκατοντάδες κέντρα υποδοχής προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν εδώ και χρόνια. Αρκετά εξ αυτών είναι είτε καινούργιες κατασκευές είτε ανακαινισμένα παλιά στρατόπεδα, νοσοκομεία και σχολεία και συνήθως είναι μοιρασμένα σε πολλές περιοχές της κάθε χώρας, τόσο μέσα ή κοντά στις μεγάλες πόλεις, όσο και στην περιφέρεια. Τρεις είναι οι κατηγορίες που υπάρχουν:
- Τα «Κέντρα Πρώτης Υποδοχής», όπου γίνεται η καταγραφή και ο αρχικός διαχωρισμός των μεταναστών που ζητούν άσυλο επειδή στην πατρίδα τους διώκονται ή ζουν σε εμπόλεμες ζώνες, και των οικονομικών λαθρομεταναστών.
- Τα «Κέντρα Φιλοξενίας», όπου μένουν όσοι έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου.
- Τα «Κέντρα Κράτησης», όπου είναι όσοι πρόκειται να απελαθούν.

Παρότι στα κέντρα έχουν διαμορφωθεί στοιχειωδώς αξιοπρεπείς συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης και ουδεμία σχέση έχουν με την άθλια εικόνα των ελληνικών κέντρων, ειδικά στον Έβρο και σε νησιά του Αιγαίου, επανειλημμένως έχουν γίνει «εξεγέρσεις» μεταναστών. Η τελευταία μεγαλύτερη σημειώθηκε πέρυσι στη νήσο Λαπεντούζα της Νότιας Ιταλίας, οπότε πτέρυγες του κέντρου παραδόθηκαν στις φλόγες. Είχε προηγηθεί ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα από τη Βόρειο Αφρική μετά τις «αραβικές επαναστάσεις». Κύμα το οποίο έφτασε με ιδιαίτερη ένταση και στον Έβρο.
Ωστόσο, ακόμα και αυτό το καλά οργανωμένο σύστημα στις χώρες της Ε.Ε. δεν έχει καταφέρει να αποτρέψει το φαινόμενο να πλημμυρίζουν ειδικά οι πρωτεύουσες με παράνομους μετανάστες. Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων για παροχή ασύλου απορρίπτεται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., αλλά παρ’ όλα αυτά πάρα πολλοί μετανάστες καταφέρνουν να παραμένουν στην Ευρώπη. Εξίσου ενδιαφέρον είναι πως, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί κύρια πύλη εισόδου στην Ε.Ε., είναι ένατη στη λίστα με τον αριθμό των αιτήσεων για άσυλο. Οι περισσότερες υποβάλλονται σε Γαλλία, Γερμανία και άλλες βόρειες χώρες, οι οποίες άλλωστε είναι ο βασικός προορισμός των μεταναστών.

Θα πάρει πολύ χρόνο το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα που εξήγγειλε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για 30 κέντρα σε όλη την Ελλάδα είναι μεγάλο και θα πάρει χρόνο έως ότου υλοποιηθεί. Ως εκ τούτου, είναι η επόμενη κυβέρνηση που θα το υλοποιήσει και δεν προσφέρεται για προεκλογική σπέκουλα των σημερινών αρμόδιων υπουργείων. Να σημειωθεί ότι, όταν ανήλθε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, απαξιώθηκαν οι χώροι που κατασκευάστηκαν από την κυβέρνηση της Ν.Δ. την περίοδο 2005-2009 στο Δήμο Κυπρίνου Έβρου, στη Σάμο, στην Αμυγδαλέζα και τον Αγιο Σπυρίδωνα στη Σπάρτη. Επίσης, εγκαταλείφθηκε πλήρως η χωροθέτηση και κατασκευή τεσσάρων νέων και σύγχρονων Κέντρων Υποδοχής και Φιλοξενίας που είχαν σχεδιαστεί στην Πελοπόννησο (Δρέπανο Αχαΐας), στη Στερεά Ελλάδα (Ριτσώνα), στη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία (Κεραμωτή). Ως γνωστόν, πρώτος υπουργός Προστασίας επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου ήταν ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τώρα εξήγγειλε τα «στρατόπεδα μεταναστών».

Εξαιτίας αυτής της απαξίωσης, η Ελλάδα δεν απορρόφησε ένα πολύ σημαντικό μέρος από τα κονδύλια που έδιδε η Ε.Ε. για το Μεταναστευτικό. Συνολικά διετίθεντο 322 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2007-2013, και παρότι επί κυβερνήσεως Ν.Δ. απορροφήθηκαν αρκετά, σήμερα έχουν μείνει ακόμα στο ταμείο των Βρυξελλών τα περισσότερα. Δηλαδή, άνω των 250 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Το Λακωνίζει εστί Φιλοσοφείν!!!



ΛΑΚΩΝΙΚΆ ΑΠΟΦΘΈΓΜΑΤΑ


Ένας ζητιάνος ζήτησε ελεημοσύνη απο έναν Λάκωνα και εκείνος του είπε
"Αν σου δώσω θα γίνεις πιο φτωχός και γι'αυτήν την κατάντια σου φταίει ο πρώτος που σε ελεημόνησε κάνοντά σε τεμπέλη.."

Η ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...



Γράφει ο Πάνος

''Μια Ελληνίδα πολίτης, η Χριστίνα Σαλέμη, κάτοικος Χαλκίδας, εμφανίστηκε στον εισαγγελέα του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου της Χάγης και κατέθεσε καταγγελία κατα του Προέδρου της δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρώην πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου, του νυν πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, για γενοκτονια κατα του Ελληνικού λαού. Η καταγγελία είναι νομικά τεκμηριωμένη.''

Αυτά αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Μax Keiser
Itʼs about time A Greek citizen, Christina Salemi, resident of Chalkida, appeals to the prosecutor of the International Criminal Court of the Hague and sues President Kaloros Papoulias, current PM Lucas Papademos, former PM George Papandreou and Finance Minister Evangelos Venizelos for genocide of the Greek people. In her letter, Salemi accuses Greeceʼs political leadership of genocide and crimes against the Greeks, that were committed after October 5th, 2009. ( maxkeiser )

Πηγή: http://www.staparaskinia.gr/2012/03/blog-post_4854.html
http://.triklopodia.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Λαθρομετανάστες: Οργή στις Ε.Δ. για τα στρατόπεδα - "Έ, όχι να φυλάμε κι αυτούς"!!



Σε μέγα φιάσκο που πάνε το να φορτώσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, εξελίσσεται η προσπάθεια δημιουργίας στρατοπέδων λαθρομεταναστών, καθώς αφ'ενός μεν οι μοναδικοί διαθέσιμοι χώροι που υπάρχουν είναι τα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων που κλείνουν στο πλαίσιο της μείωσης των λειτουργικών αμυντικών δαπανών, αλλά το κυριότερο είναι η έλλειψη προσωπικού που θα αναλάβει την φύλαξη των στρατοπέδων.

Με αποτέλεσμα να έχουν γίνει νύξεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις ΕΔ να επανδρώσουν "αρχικά" τα στρατόπεδα μέχρις ότου βρεθεί ένας αριθμός 3.000 ανδρών (!) που θα αναλάβει να φυλάει επί 24ώρου βάσεως τους 30-40.000 λαθρομετανάστες των στρατοπέδων.

Ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΣ, μιλώντας στο defencenet.gr ανέφερε ότι "Ως ιδέα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί σταδιακά πριν 20 χρόνια. Τώρα είναι πάνω από 1 εκατ. από δαύτους. Τι να κάνουν 30 στρατόπεδα των 1000 ατόμων; Και ποιος θα τους φυλάει;

Ρώτησαν να μάθουν τι σημαίνει στρατόπεδο λαθρομεταναστών και τι απαιτήσεις φύλαξης έχει; Θέλουμε δυο συντάγματα μόνο για να τους φυλάνε και χώρια οι εξεγέρσεις, τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης των ανθρώπων μέσα σε αυτά που θέλουν ειδική διαχείριση.

Άνθρωποι είναι, όχι ζώα, ούτε καν αιχμάλωτοι. Αν προκύψουν προβλήματα ασφάλειας τι θα κάνει το προσωπικό; Θα τους κτυπήσει "στο ψαχνό". Κάποιοι δεν τα έχουν υπολογίσει καλά."

Κατά τον ίδιο αξιωματικό "Η μοναδική λύση είναι η άμεση απέλασή τους και το "σφράγισμα" των συνόρων με ειδικά μέσα. Υπάρχουν τρόποι. Το να τους στιβάζεις μέσα στο έδαφός σου είναι καταστροφικό. Εκτός και αν μας αφήσουν να κάνουμε μερικές καταδρομικές μέσα στο τουρκικό έδαφος εκεί που ο τουρκικός Στρατός τους μαζεύει για να τους στείλει στην Ελλάδα"...

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Αττικής, Κερατέα και Αφίδνες θα είναι τα τρία πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που θα είναι είναι κοντά στη πρωτεύουσα.

Η λίστα των στρατοπέδων που μένουν ανενεργά είναι μεγάλη, αλλά πολλά από αυτά τα θέλουν οι δήμοι των περιοχών αυτών (ένας από τους λόγους που αντιδρούν στα στρατόπεδα, είναι και αυτός).

Πάντως σε ότι αφορά την υποδομή και την φύλαξη των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, οι μεν ΕΔ "σηκώνουν τα χέρια" ("Εδώ δεν έχουμε άνδρες να φυλάξουμε τα σύνορα, θα φυλάξουμε τους Πακιστανούς;" σημείωνε έτερος ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΣ) και από εκεί και πέρα κάποιος πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζονται χιλιάδες εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι άνδρες για να φυλάξουν όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες.

Οι οποίοι "χιλιάδες οπλισμένοι άνδρες" απλά δεν υπάρχουν. Και βέβαια μπορεί να δημιουργηθεί ένα τέτοιο ειδικό σώμα, αλλά μόνο η εκπαίδευση, ο εξοπλισμός τους και η ετήσια μισθοδοσία τους κοστίζει πάνω από 100.000.000 ευρώ ανά έτος. Όσα θα στοίχιζε να τους στείλεις όλους με εισιτήριο α'θέσης στην πατρίδα τους με το αεροπλάνο...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΟΚ: "Εξαφανίστηκαν" τα αρχεία των γερμανικών αποζημιώσεων!



Εξαφανίστηκε κάθε στοιχείο από το υπουργείο Οικονομικών και από την Τράπεζα της Ελλάδας που να τεκμηριώνει τις καταστροφές που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στη χώρα, το αναγκαστικό δάνειο και η κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών!
Αυτό ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών -και ευρισκόμενος σε αγαστή συνεργασία...
με τους Γερμανούς για τα Μνημόνια κλπ.- Φ.Σαχινίδης σήμερα στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το θέμα στην ειδική κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών, 'Αμυνας και Οικονομικών!


«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το δάνειο ούτε για τις αποζημιώσεις. Δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.
Ρώτησα να με ενημερώσουν οι υπηρεσίες αν υπάρχουν κάποια στοιχεία για τις απαιτήσεις της Ελλάδας, αλλά δεν προέκυψε κάτι.
Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω πρόσβαση και το αναζητώ. Θα θέσω υπ’ όψιν σας κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο», είπε στους βουλευτές.
Και σα να μη φτάνει η κοροϊδία αυτή ήρθε εις επίρρωσιν η Τράπεζα της Ελλάδας για να κάνει αβάντα στον προϊστάμενο υπουργό Οικονομικών: Ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Παπαδάκης είχε δηλώσει προσφάτως στην Βουλή ότι η ΤτΕ «δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο, τα οποία προφανώς βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών». Τα οποία στοιχεία όμως από το Οικονομικών έχουν... εξαφανιστεί!
Το θέμα είναι ποιος δουλεύει ποιον... Και καλά κάνουν και μας συμπεριφέρονται οι ξένοι όπως μας συμπεριφέρονται, αφού βρίσκουν προδότες που εξαφανίζουν ολόκληρα αρχεία τέτοιων κολοσσιαίων θεμάτων.
Εν προκειμένω πρόκειται για τεράστιο εθνικό σκάνδαλο και κατ' ελάχιστον θα πρέπει να απαιτηθούν ποινικές ευθύνες.
Τι θα πει: «Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω πρόσβαση και το αναζητώ. Θα θέσω υπ’ όψιν σας κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο» κύριε υπουργέ των Οικονομικών; Τι είναι τα πολεμικά αρχεία και τα αρχεία της καταστροφής μιας ολόκληρης χώρας που χάνονται και δεν βρίσκονται; Λογαριασμοί της ΔΕΗ ή αναμνηστικές φωτογραφίες;
Δεν ντρέπονται καθόλου να τα λένε αυτά στη Βουλή; Υπάρχει και ένα όριο στην ξεφτίλα.
Καλύτερα να μας πουν ευθέως ότι εκλάπησαν από πράκτορες των Γερμανών που φόρτωσαν σε μια νύχτα σε ένα φορτηγό τα στοιχεία ή ότι ζητήθηκαν από τη Γερμανία εκβιαστικά και παραδόθηκαν. Αλλά όχι ότι "Κάποτε υπήρχε ένα αρχείο, αλλά και αυτό έχει χαθεί"!
Δεν αισθάνονται ντροπή για το πάνω από 1 εκατομμύριο νεκρούς που είχε η χώρα στο Β' ΠΠ;
Πώς μπορούν να κοιμούνται τα βράδια; Πώς μπορεί να ξεστομίσει κάτι τέτοιο κάποιος που έχει ονομαστεί "υπουργός Οικονομικών" από το ελληνικό κράτος και έχει εκλεγεί βουλευτής από τους Έλληνες πολίτες;
Και κατόπιν αυτών τι σημασία έχει που ο υπουργός Εξωτερικών Σ.Δήμας υποστήριξε ότι "Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει";
Πώς θα διεκδικήσει αφού έχει εξαφανιστεί το αρχείο τόσο των γερμανικών καταστροφών, όσο και της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου καθώς και των αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν; Γιατί δεν ρώτησε τον Φ.Σαχινίδη, πού είναι το αρχείο; Μήπως το φόρτωσαν σε τρένο και το έστειλαν στη Γερμανία πριν υπογράψουν το Μνημόνιο όπως έκαναν με τους Έλληνες Εβραίους οι Γερμανοί;
Όλα αυτά τα απίστευτα στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής. Το αστείο είναι ότι ο Σ.Δήμας υποστήριξε ότι «για την διαμόρφωση ολοκληρωμένης εικόνας χρειάζεται περαιτέρω μελέτη όλων των στοιχείων και αξιολόγηση».
Ποιων στοιχείων; Αυτών που εξαφάνισαν οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους (εκτός και αν πιστεύουν ότι τα πήραν κάποιοι άλλοι);
Αλλά από την έρευνα που έκανε το defencenet.gr, προέκυψε ότι τα αρχεία δεν ήταν ένα, αλλά τρία: Ένα στο υπουργείο Εξωτερικών, ένα στο υπουργείο Οικονομικών και ένα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Εξαφανίστηκαν και τα τρία;
Πώς λέει ο Παπαδάκης ότι το αρχείο είναι στο υπουργείο Οικονομικών; Επί διοικήσεως Λουκά Παπαδήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος, όταν του είχε ζητήσει αντίγραφο από το αρχείο ο Μ.Γλέζος, ο Λ.Παπαδήμος δεν αρνήθηκε την ύπαρξή του, αλλά απάντησε ότι "Χρειάζομαι την έγκριση της κυβέρνησης για να σας το δώσω"!
Το πιο φοβερό είναι ότι σήμερα βρισκόντουσαν στην κοινή συνεδρίαση και οι τρεις κάτοχοι των αρχείων: Υπουργείο Εξωτερικών, Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος. Και οι δύο είπαν ότι δεν το έχουν και το Εξωτερικών διά του Σ.Δήμα δεν είπε το αντίθετο. Άρα;
Και βέβαια ο Σ.Δήμας μιλώντας για λογαριασμό των Γερμανών είπε ότι "Είναι προσβλητικό να συγκρίνεται η σημερινή Γερμανία με την ναζιστική Γερμανία. Όσο προσβλητικό είναι και να ακούγονται φωνές που λένε να πουληθούν τα νησιά και η Ακρόπολη".
Μα οι ίδιοι οι Γερμανοί βουλευτές τα λένε αυτά για τα νησιά και την Ακρόπολη, δεν τα λέμε εμείς...
Ωραίος τρόπος για να κλείσει η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων. Καταστρέφουμε τα στοιχεία, άρα έγκλημα, "kaput" που λένε και στην πατρίδα (τους)...
Εκεί στην Εισαγγελία Αθηνών θα το αφήσουν έτσι το ζήτημα;

(Η φωτογραφία της α' σελίδας, είναι από το Δίστομο. Δυο Ελληνόπουλα μπροστά στο φτωχικό τάφο των γονιών τους που κάηκαν από τους Γερμανούς. Ζωντανοί...) .

Πηγή: Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΗΡΟΔΟΤΟ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ…



ΑΙΣΧΟΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ… ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ... ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΥΛΩΝΟΥΝ ΜΕΝΤΡΕΣΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙΑ!!!

Στην πόλη Μούγλα, στις ακτές του Αιγαίου, αναγέρθηκε πριν από λίγες ημέρες άγαλμα του ιδρυτή της ιατρικής επιστήμης, Ιπποκράτη, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα της πόλης αυτής.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν στις 14/3/12 στα πλαίσια των «έργων των θεματικών πάρκων» του δήμου Μούγλας.

Μιλώντας κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων ο δήμαρχος Osman Gurun τόνισε ότι ο Ιπποκράτης ως γιατρός, από το 460 π.Χ. έθεσε τα θεμέλια των ιατρικών κανόνων και επεσήμανε τη σημασία του επαγγέλματος της ιατρικής επιστήμης που εμπνέεται από την ευθύνη και την ηθική.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι μετά το άγαλμα του Ηροδότου που αναγέρθηκε σε άλλο πάρκο, σήμερα, αποκαλύπτεται το άγαλμα του Ιπποκράτη, για να αναδειχθούν «οι άνθρωποι του Αιγαίου» [και τα ψάρια του Νταλάρα!] που από την αρχαιότητα έδειξαν στον κόσμο τις οικουμενικές αξίες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μούγλας, Naki Bradley, στην ομιλία του τόνισε ότι με την τιμή στον Ιπποκράτη τιμούμε έναν γιατρό που πριν από 2400 χρόνια έθεσε τις αξίες του ιατρικού επαγγέλματος και ότι ο όρκος του Ιπποκράτη τονίζει τις ηθικές αξίες του επαγγέλματος αυτού.

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται ότι ο Ηρόδοτος και ο Ιπποκράτης ήταν Έλληνες [πάλι καλά που δεν τους έκαναν Τούρκους όπως με τον Όμηρο=Ομέρ!] , και παρουσιάζονται ως κάτοικοι της περιοχής του Αιγαίου κατά την περίοδο της αρχαιότητας…

Πηγή: http://www.tanea-london.net

Μποϊκοταζ σε όσες επιχειρήσεις απασχολούν λαθρομετανάστες.


Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις ,από την πιο μεγάλη μέχρι και την πιο μικρή ,να απασχολούν Λαθρομετανάστες την ώρα που χιλιάδες Έλληνες δεν έχουν εργασία και με δυσκολία επιβιώνουν . Με τα τελευταία στοιχειά η ανεργία έχει φτάσει σχεδόν στο 25% ,δηλαδή 1 στους 4 Έλληνες είναι άνεργος. Η κρίση και η παράνομη εργασία έχει μεγάλο αντίκτυπο στους Έλληνες.Κάθε ένας Αλλοδαπός εργάτης σημαίνει ένας Έλληνας άνεργος .
Αντί λοιπόν να στηρίξουν τους Πατριώτες τους οι Έλληνες Εργοδότες , προσλαμβάνουν τους Αλλοδαπούς και επί το πληστον Λαθρομετανάστες μονό και μονό...
επειδή τους κοστίζουν λιγότερα και χωρίς βέβαια να τους κολλάνε και ένσημα εφόσον δεν έχουν άδεια παραμονής.
Έτσι βλέπουμε σε πολλές επιχειρήσεις καταστήματα μαγαζιά , βενζινάδικα ,κ.τ.λ ,να εργάζονται αλλοδαποί Αυτό το φαινόμενο συνεχίζει να αυξάνεται λόγω της κρίσης και όλο και περισσότεροι Έλληνες εργοδότες απασχολούν Λαθρομετανάστες ,για να γλιτώσουν λίγα εύρω.

ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Καλούμε όλους τους Έλληνες να μποϋκοτάρουν τα καταστήματα που απασχολούν Αλλοδαπούς.
Όλοι μας έχουμε την δύναμη να το κάνουμε...είναι πάρα πολύ απλό:

Σας φέρνουν παραγγελία από την πιτσαρία η την ψησταριά και ο μεταφορέας(ντελιβερας) είναι Αλλοδαπός ,ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ...ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ... πείτε του και τον λόγο.

Μπαίνετε σε ένα μαγαζί και βλέπεται να απασχολεί Αλλοδαπό...ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ...ΦΥΓΕΤΕ...

Πηγαίνετε σε βενζινάδικο να βάλετε βενζίνη και βλέπετε Αλλοδαπό (συνήθως πακιστανοαφγανούς χρησιμοποιούν )...ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΒΕΝΖΙΝΗ...ΦΥΓΕΤΕ....

Πηγαίνετε στην λαική αγορά και στον πάγκο βρίσκεται Αλλοδαπός...ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ... ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΑΓΚΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Αντίστοιχα πράττετε σε όλα τα μαγαζιά, καταστήματα ,η οπουδήποτε αλλού απασχολούν Αλλοδαπούς.

Πολλοί θα πουν ότι οι Έλληνες δεν κάνουν τις δουλειές που κάνουν οι Αλλοδαποί και αναγκαστικά οι εργοδότες χρησιμοποιούν Αλλοδαπούς.Αυτό είναι λάθος! Υπάρχουν Χιλιάδες Έλληνες άνεργοι ψάχνουν να βρουν οποιαδήποτε δουλειά για να επιβιώσουν άλλα δεν βρίσκουν γιατί είτε δεν υπάρχουν δουλειές είτε δεν υπάρχουν πλέον κενές θέσεις εργασίας επειδή διάφοροι "Ελληναραδες" απασχολούν Αλλοδαπούς. Υπάρχουν βέβαια πολλοί Ελληνες που δεν "ανέχονται" να εργαστούν σε κάποιες δουλειές βαριάς φύσεως κ.τ.λ. Αυτοί ας μείνουν άνεργοι, δεν μας νοιάζει .Η δουλειά δεν είναι ντροπή , όποιος έχει ανάγκη να ζήσει θα εργαστεί σε οποιαδήποτε δουλειά.

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να στηρίξουμε αυτή την κίνηση .
Ενωμένοι έχουμε την δύναμη να το καταφέρουμε. Η πτώση του τζίρου θα τους ανησυχήσει, να είστε σίγουροι ,ειδικά αν ξέρουν ποιος είναι ο λόγος.Αν δεν το καταλάβουν οι Ελληνες εργοδοτες με τον καλό τρόπο ,θα το καταλάβουν με τον κακό.
Σκοπός μας είναι όσοι Έλληνες και Ελληνίδες θέλουν και έχουν ανάγκη να εργασθούν να μπορούν να βρουν μια θέση εργασίας ,και αφού βρουν εργασία όλοι αυτοί οι Έλληνες , όσες θέσεις εργασίας περισσέψουν ας εργασθούν σε αυτές νόμιμοι Αλλοδαποί.
Έτσι πρέπει να κάνει ένα σοβαρό κράτος που νοιάζεται για τους πολίτες του σε αυτή την δύσκολη περίοδο

Πηγή: ieroslochos.blogspot.com

ΦΕΚ Φύλλο 867/10-06-2006: Η Τουρκική Γλώσσα, είναι υποχρεωτική για τους Ελληνες!!!!



Όταν το διάβασα κάπου είπα: υπερβολές, αποκλείεται προφανώς αναφέρεται μόνον στην Θράκη, και θα πρέπει να διορθώσουν τα σχόλιά τους…

Και για να είμαι 100% σίγουρος, παρήγγειλα το πρωτότυπο από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μπορείτε να το λάβετε κι εσείς, τηλεφωνικά, ή Fax κ.τ.λ. για να διαπιστώσετε κι εσείς του λόγου το αληθές.

Η Τουρκική Γλώσσα είναι υποχρεωτική για τους Έλληνες!Θα σας έλθει το πλήρες φύλλο, 20 σελίδες, περίπου 7 Ευρώ, με αντικαταβολή.) Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006.

Το διάβασα πολύ προσεκτικά. Πουθενά δεν αναφέρεται η εφαρμογή της αποφάσεως αυτής σε κάποια περιοχή ή νομό. Είναι Πανελλαδική, και ισχύει από της δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα. της Κυβερνήσεως!


Ούτε αναφέρεται ότι η εκμάθηση της Τουρκικής θα είναι προαιρετική. (Παρακαλώ πάρτε και διαβάστε το πλήρες ΦΕΚ)

Τα ΜΜΕ σιωπούν! (άαντε!)

Όλα τα κόμματα της παρούσας Βουλής το αποσιωπούν! (γιατί άραγε;)

Όλοι οι δημοσιογράφοι αποφεύγουν κάθε αναφορά… ΓΙΑΤΙ; (έλα ντε!!)

Σας φαίνεται ασήμαντο το ότι σε 15-20 χρόνια όλα τα Ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο αν δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική;

Στην Δικονομία μας η σιωπή θεωρείται συναίνεση… Νομίζετε ότι με την σιωπή μας, δικαιούμεθα να δώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τέτοιο μέλλον;

Κάθε λαός έχει τους αρχηγούς που του αξίζουν… Δεν θα γράψω άλλα σχόλια διότι θα είναι προσωπικά και καθόλου ευγενικά. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας και αν δεν συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση του υπουργείου εθνικής παιδείας (και του παιδαγωγικού ινστιτούτου) προωθήστε αυτό το μήνυμα. Αν πάλι σας είναι αδιάφορο, απλά αγνοήστε το και αρχίστε να μαθαίνετε Τούρκικα, θα σας χρειαστούν σύντομα.

Μόνο μία τελευταία παρατήρηση: Αν πείτε κι εσείς (όπως κι εγώ) Μπα, αποκλείεται… υπερβολές… Ένα απλό τηλεφώνημα στο Εθνικό τυπογραφείο, το επίσημο όργανο του κράτους, θα σας ξαφνιάσει!

Το ΦΕΚ μπορείτε να το δείτε και από τον ιστότοπο του Εθνικού τυπογραφείου εδώ.

Στην φόρμα συμπλήρωσε τα εξής πεδία:
ΕΤΟΣ – 2006
Τέυχος – Β
Αριθμός ΦΕΚ – 866 – 867

Πηγή: Αναδημοσίευση από «Λόγιο Ερμή«

ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΣ

Πως περιμένετε από έναν λαό να επαναστατήσει, όταν δεν έχει διδαχθεί τα αυτονόητα για τη φυλή του. Τις βασικές δηλαδή αρετές και αξίες που τον χαρακτηρίζουν ως Έλληνα και ως Ελληνικό πολιτισμό γενικότερα, όπως η Ελευθερία, η αυτοθυσία και η τιμή.
Σταματήστε να φωνάζετε στους άλλους να ξυπνήσουν. Διδάξετε τους εσείς (εμείς) τις αξίες αυτές, με το παράδειγμα της αυτοθυσίας. Διαφορετικά δεν θα γίνει ποτέ τίποτα, διότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς θυσίες. Θα είσαστε (είμαστε) τσάμπα μάγκες μια ζωή. Θα μείνουμε γνωστοί ως Πατριωτικές κότες.
Αυτό που μας απομένει τελικά είναι να αναστηθούν από τα βάθη του Έλληνα οι καλά κριμένες αξίες και αρετές που είναι γραμμένες στο αίμα του και να βγουν όταν θα είναι έτοιμος, έστω και την τελευταία στιγμή.Μόνων αυτή την Ελπίδα βλέπω εγώ.

Από Iων.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.


ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ




Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα του υπουργείου προστασίας του (λαθρομετανάστη),συγγνώμη του πολίτη ήθελα να πω, σχετικά με τους χώρους φιλοξενίας και συγκέντρωσης λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα του νόμου μας, και ειδικότερα στο στρατόπεδο ΝΑΤΣΙΟΥ της Ελευθερούπολης όπως αναφερθεί, η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ, έχοντας χρέος να ενημερώσει τους πολίτες του νόμου μας, για τις επιπτώσεις και παρενέργειες που μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση από πλευρας πολιτείας, ως χώρος συγκέντρωσης λαθρομεταναστών αναφέρει τα εξής…

Ο τόπος μας είναι η γη της επαγγελίας. Αντί να κοιτάξουμε να τον αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό ανάπτυξης τουρισμού ,κοιτάμε όλο και περισσότερο να τον εκμηδενίσουμε ,με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλο αριθμό ανέργων. Σαν να μην έφτανε αυτό, η πολιτεία αποφάσισε για εμάς ,χωρίς εμάς να να φέρει λαθρομετανάστες σε στρατόπεδα (φιλοξενίας)όπως θέλει αυτή να τα λέει. αλλά τι να πει κανείς. Πολύ (μεγάλος τόπος)στα χέρια πολύ (μικρών ανθρώπων)

Αυτούς τους λαθρομετανάστες κύριοι που θέλετε να σκορπίσετε σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ ,γνωρίζετε από πού κρατάει η σκούφια τους?
Να είναι σαν τον μουσουλμάνο εξτρεμιστή της Τουλουζης που σκότωσε 7 μικρά παιδάκια? Να είναι σαν τους μουσουλμάνους που σκοτώσανε πέρυσι τον Έλληνα οικογενειάρχη που πήγε να γεννήσει η γυναίκα του για μια κάμερα? Να είναι σύνεργοι της αλ καιντα? Να είναι μουσουλμάνοι ορκισμένοι τζιχαντ? Να είναι πράκτορες ξένων χωρών? Κανείς δεν ξέρει. Όλα αυτά τα χρόνια είδαμε τα εγκλήματα των λαθρομεταναστών που έχουνε διαπράξει. Εμείς θα μείνουμε απαθείς σε αυτήν την πρόκληση? Δεν πρέπει να αντιδράσουμε? Ξαφνικά η πολιτεία μέσα σε είκοσι μέρες θέλει να λύσει πρόβλημα είκοσι ετών. Ξαφνικά μας είπανε ότι ανακάλυψαν την Αμερική.

Με την έλευση αυτών των ατόμων στην πατρίδα μας, τα τελευταία χρόνια, είδαμε να εμφανίζονται ξανά, αρρώστιες που είχαμε να δούμε εδώ και 100 χρόνια χολέρα-πανούκλα-φυματίωση-ηπατίτιδα και έιτζ σε έξαρση, άρα με τον ερχομό των λαθρομεταναστών στην περιοχή κινδυνεύουμε άμεσα και εμείς και τα παιδιά μας.

Και ενώ τα λαμόγια οι πολιτικάντηδες δεν έχουνε σταματήσει την αιμορραγία των λαθρομεταναστών από τα σύνορα του Έβρου, κουβαλάνε στις περιφέρειες με προεκλογικά τερτίπια λαθροεισβολείς δεξιά και αριστερά. Αυτά κύριοι είναι τεχνάσματα πολιτικά. Με ημίμετρα δεν θα λυθεί η αιμορραγία της λαθρομετανάστευσης.
Επί πολλά χρόνια δεν φροντίσανε τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την μεταναστευτική πολιτική της χώρας, διότι δεν τους άφηνε το φαγοπότι να το λύσουνε, και σήμερα σκάει σαν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. Καραβάνια αλλόθρησκων περνάνε κάθε μήνα τα σύνορα μας. Κανείς όμως δεν μιλούσε μέχρι σήμερα για αυτήν την 5η φάλαγγα.

Ποιος τους δίνει 3000 δολάρια το κεφάλι για να έρθουν στην Ελλάδα αναρωτήθηκε κανείς? Γιατί δεν μένουν στην Τουρκία που είναι ομόθρησκοι και έχει και δουλειές με ανάπτυξη 8,8 τον χρόνο. Παρά έρχονται στην εξαθλιωμένη ΕΛΛΑΔΑ. Αρα υπάρχει σχέδιο. Μέγα λάθος της πολιτείας είναι να σκορπίσει στις δικά περιφέρειες της Ελλάδος τους λαθρομετανάστες. Οσο είναι στην Αθήνα ελέγχονται διότι ο μεγάλος όγκος τους είναι εκεί και την μάζα μπορείς να την ελέγχεις, αν την διαιρέσεις υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσουν μουσουλμανικούς θύλακες και σε μια πιθανή εξέγερση που θα επιχειρήσουν σίγουρα, θα τους βρούμε μπροστά μας. Εδώ και χρόνια φωνάζουμε εμείς για τους λαθρομετανάστες αλλά κάποιου επίτηδες μας έλεγαν φασίστες, και ρατσιστές. Τώρα που υπάρχει οργανωμένο σχέδιο της πολιτείας όλοι αυτοί τι είναι? Οι πολίτες της χώρας που θα αντιδράσουνε σαν και εμάς τι είναι?

Άλλο η νόμιμη μετανάστευση ,και άλλο η παράνομη.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ,ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ. ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ? ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 1 και 2 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ.

Πρέπει να το καταλάβουνε όλοι, ότι οι λαθρομετανάστες δεν είναι πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΟΣ μόνο, είναι όλης της Ευρώπης. Σταματήστε να είστε επιτέλους ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! Ερχόμαστε από γενιές ΗΡΩΩΝ!!! Δεν αξίζει να έχει ο τόπος μας μια τέτοια τύχη. Αρκετά έχουμε υποστεί μέχρι σήμερα.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΒΟΥΖΑ, ΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες - Παρέλαση - Μεντρεσές

Η σφαγή της Χίου υπό αναθεώρηση: Δεν εσφάγησαν, αλλά αυτοκτόνησαν!!!



Μερικά από τα οστά των σφαγιασθέντων στη Χίου, όπως φυλάσσονται στη Μεγάλη Μονή

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr

Η σημερινή εθνική επέτειος, της Επαναστάσεως του ‘21, μας καλεί να αντισταθούμε στην μεθοδευμένη προσπάθεια χειραγώγησης και απάλειψης της ιστορικής αλήθειας που υπαγορεύουν και επιβάλουν γνωστά κέντρα, με καθηγητές και λέκτορες και με συμμάχους παράγοντες στα υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι εν λόγω ιστορικοί αναθεωρητές, ισχυρίσθηκαν προσφάτως, ότι ο πίνακας του διάσημου Γάλλου ζωγράφου Ευγενίου Ντελακρουά « η σφαγή της Χίου» αποτελεί υπερβολική απεικόνιση εκ μέρους του καλλιτέχνη και ξεπερνάει την πραγματικότητα. Μπορεί και να αυτοκτόνησαν και έτσι, ο πίνακας αφαιρέθηκε προ διετίας από το Βυζαντινό μουσείο Χίου, κατ’ απαίτηση των Tούρκων!
Σύμφωνα με τον χιώτικο Τύπο, υπάρχει μία μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας, ως… ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς!.. Η Τουρκία, επεδίωξε και αφαιρέθηκαν οι ταμπέλες με την επιγραφή: « Έργα Οθωμανών», από τις οστεοθήκες των θυμάτων της Σφαγής στη Νέα Μονή και του Αγίου Μηνά.
Οι Τούρκοι απαιτούν και οι ημέτεροι με δουλικότητα υπακούουν! Ποτέ δεν αφαίρεσαν όμως οι Τούρκοι τον αναρτημένο πίνακα στο μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, όπου παριστά τούρκο πολεμιστή να πατά πάνω στο νεκρό κορμί ΄Ελληνα φουστανελοφόρου με το λάβαρό μας, σκόρπια κορμιά Ελλήνων και ο … ήρωας αυτός με το χέρι στο μέτωπο, κοιτά μακριά, ψάχνει να δει τους Έλληνες που τόβαλαν στα πόδια…
Ο πίνακας του Ντελακρουά, που τους ενόχλησε, δεν περιλαμβάνει τη διαταγή του Σουλτάνου το 1822, να σφάξουν βρέφη έως 3 ετών , αγόρια και άνδρες άνω των 12 ετών, γυναίκες άνω των 40, να αιχμαλωτίσουν κορίτσια και γυναίκες από 3 έως 40 ετών και αγόρια από 3 έως 12 ετών. Γλίτωναν μόνο όσοι ασπάζονταν το μωαμεθανισμό. Από τις 117.000 χριστιανούς του νησιού, κατέσφαξαν 50.000, αιχμαλώτισαν 52.000, διέφυγαν και σώθηκαν 21.000, επέζησαν μόνο 1800… Δεν περιλαμβάνει τα γυναικόπαιδα που πουλήθηκαν σκλάβοι ή βιάστηκαν ούτε τη Χίο που μετετράπη σε στάχτη, ούτε ακούγονται οι γοερές κραυγές των θυμάτων. Γι αυτούς τους φωστήρες που σβήνουν με το σφουγγάρι, δεν πρέπει να μιλάμε για γενοκτονία γιατί δυσαρεστούνται οι Τούρκοι… Δεν πρέπει να μιλάμε για γενοκτονία των Ποντίων γιατί θα μας πουν οι προοδευτικοί τενεκέδες καθυστερημένους και γραφικούς. Έτσι πετυχαίνουν το στόχο τους. Τον εξαγνισμό των ενόχων!
Απάντηση στους θλιβερούς αναθεωρητές της ιστορίας για τη σφαγή δίνουν οι «Τάϊμς» του Λονδίνου, ( αρ. φύλ. 11661 σελ. 2, της 11-9-1822). Ιδού τι έγραψε:
« Πολλές λεπτομέρειες από τις τρομερές βαρβαρότητες που διέπραξαν οι Τούρκοι στη Χίο έχουν ήδη γίνει γνωστές. Ακόμα και Γερμανικές εφημερίδες περιέγραψαν τις βαρβαρότητες. Από τις 120.000 Έλληνες απέμειναν περί τους 900 από τους οποίους πολλοί πεθαίνουν από ασθένειες που προκαλούνται από τα άταφα πτώματα. Το πιο ωραίο και ανεπτυγμένο νησί του Αρχιπελάγους ερημώθηκε. Οι πιο πολιτισμένοι, δυναμικοί και έγκριτοι κάτοικοι του νησιού, το άνθος της Ελλάδος, έχουν οι περισσότεροι εξοντωθεί, εκπατρισθεί ή πουληθεί ως σκλάβοι από τους απίστευτους σφαγείς τους. Εν τούτοις, τέτοιες πράξεις έχουν αμβλυνθεί από Άγγλους και σχεδόν δικαιολογήθηκαν στον Αγγλικό Κοινοβούλιο, αποδιδόμενες σε ελληνικές προκλήσεις. Πότε οι Έλληνες προμελετημένα σφαγίασαν αδιακρίτως ολόκληρο τον ανδρικό πληθυσμό μιας επαρχίας; Πότε οι Έλληνες απήγαγαν δεκάδες χιλιάδες ανυπεράσπιστες γυναίκες και αθώα παιδιά για να ικανοποιήσουν ακόλαστες ορέξεις και πάθη; Θα εξισωθεί η πλήρης καταστροφή της Χίου, που μετετράπη σε στάχτες και ο ενταφιασμός 50.000 ανδρών στα συντρίμμια των φιλήσυχων σπιτιών τους, προς την καταστροφή μιας φρουράς μετά από προδοτική συμπεριφορά της;»

«Το Ελληνόπουλο» του Βίκτωρος Ουγκώ
Ο Βίκτωρ Ουγκώ καταθέτει την ψυχική του οδύνη για το ολοκαύτωμα της Χίου με το ποίημα « Ελληνόπουλο» (μετάφραση Κωστή Παλαμά): «Τούρκοι διαβήκαν, χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα./Η Χίο, τ’ όμορφο νησί, μαύρη απομένει ξέρα,/με τα κρασιά, με τα δεντρά τ’ αρχοντονήσι, που βουνά/ και σπίτια και λαγκάδια/ και στο χορό τις λυγερές καμιά φορά τα βράδια/καθρέφτιζε μεσ’ τα νερά./Ερμιά παντού. Μα κοίταξε κι απάνου εκεί στο βράχο,/στου κάστρου τα χαλάσματα κάποιο παιδί μονάχο/κάθεται, σκύβει θλιβερά το κεφαλάκι, στήριγμα και σκέπη του απομένει/μόνο μιαν άσπρη αγράμπελη σαν αυτό ξεχασμένη/ μεσ’ την αφάνταστη φθορά…»

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Real News

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Σκάνδαλο Τράπεζας της Ελλάδος εις βάρος ΑΕΙ και ΤΕΙ: Τους έκλεψαν 150 εκατ. ευρώ με το "κούρεμα"!!



Με μηνύσεις κατά της Τράπεζας της Ελλάδας και ομαδικές παραίτησεις απειλούν οι πρόεδροι και οι πρυτανικές αρχές των ανώτερων και ανώτατων επιστημινικών ιδρυμάτων της χώρας, ΤΕΙ και ΑΕΙ, καθώς από το αυθαίρετο και χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους, «κούρεμα», των ομολόγων (στα οποία είχε μετατρέψει τα αποθεματικά τους η Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους) χάνουν 150 εκατομμύρια ευρώ!

Ηδη οι πρόεδροι των ΤΕΙ έλαβαν απόφαση να απέχουν από τα διοικητικά τους καθήκοντα την Πέμπτη και την Παρασκευή, ζητώντας να αρθεί το «κούρεμα» κατά 68% των αποθεματικών τους από την Τράπεζα της Ελλάδος για την ολοκλήρωση του PSI.

Σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκριθεί και δεν διασφαλίσει τις ανωτέρω ελάχιστες απαραίτητες προϋποθέσεις για την λειτουργία των ΤΕΙ της χώρας, οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων θα υποχρεωθούν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, όπως λένε οι πρόεδροι των ΤΕΙ.

Για το ίδιο θέμα συνεδριάζουν σήμερα οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, οι οποίοι θεωρούν αυθαίρετες της ενέργειες της ΤτΕ, ζητώντας την άμεση επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων.

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαίρει και βασίλευε

ZIRAAT ΒΑΝΚΑSI ή ….ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΑΝΚΑSI;

Ποιος διοικεί την τράπεζα;

Η Ζαγάλισα είναι η μόνη εφημερίδα στην Ελλάδα, η οποία από την πρώτη στιγμή, παρακολούθησε συστηματικά την λειτουργία της Τράπεζας Ζιραάτ και κατήγγειλε πλήθος προκλητικών ενεργειών, όπως καταγράφηκαν στις στήλες μας. Αποφύγαμε τις ζημιογόνες υπερβολές και διαστρεβλώσεις στις οποίες προσέφυγαν άλλοι και οι οποίες όχι μόνο δεν επαληθεύθηκαν ποτέ (δήθεν πάμφθηνα δάνεια, υψηλά καταθετικά επιτόκια κλπ), αλλά δεν αντέχουν και στον έλεγχο της κοινής λογικής. Οποιαδήποτε αναφορά της Ζαγάλισα, υπήρξε πάντα διασταυρωμένη.

Όπως και σε όλα τα άλλα θέματα οι πληροφορίες μας αποτελούν όαση αξιοπιστίας μέσα στο πλήθος των ανοησιών και των υπερβολών που δημοσιεύονται και μάλλον οφελούν, παρά βλάπτουν τους εχθρούς της Ελλάδας …

Είναι γεγονός ότι, αρχικά, οι τουρκογενείς, το κατάστημα Κομοτηνής της Ζιραάτ το αντιμετώπισαν με καχυποψία και πολλοί λίγοι -μεταξύ αυτών οι πιο φανατικοί- έσπευσαν να αρχίσουν δοσοληψίες.

Στη συνέχεια όμως οι επίμονες και συστηματικές προσπάθειες του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Και όταν λέμε επίμονες προσπάθειες εννοούμε την ευθεία προτροπή του προξένου και στελεχών του προξενείου για συνεργασία με την Τράπεζα. Σε συμβολικό επίπεδο, ο πρόξενος εμφανίστηκε πολλές φορές από κοινού με τον διευθυντή του Καταστήματος Κομοτηνής σε θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, δίνοντας έτσι το μήνυμα με απόλυτα σαφή και ορατό τρόπο. Η τακτική αυτή συνεχίζεται και με το διευθυντή του καταστήματος της Ξάνθης. Και κατώτερα στελέχη της τράπεζας δεν νιώθουν καθόλου την ανάγκη να κρύψουν τις …κοινωνικές τους σχέσεις με υπαλλήλους του προξενείου….και να επιβιβάζονται σε διπλωματικά αυτοκίνητα ακόμα και για το καλοκαιρινά τους μπάνια σε παραλίες του νομού…

Στο παιχνίδι της πίεσης των μουσουλμάνων να περάσουν το κατώφλι της Ζιραάτ, επιστρατεύτηκε φυσικά και όλος ο μηχανισμός των αμειβόμενων, από κονδύλια του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών: ιμάμηδες, δάσκαλοι, πρόεδροι συλλόγων κ.ά.

Χέρι-χέρι... ΣΥΡΙΖΑ και Τουρκική ακροδεξιά

Από την ___ιστορική επίσκεψη!













Κατά καιρούς αναφερθήκαμε στον ύποπτο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, εθνικιστικά μειονοτικά στοιχεία έχουν διεισδύσει στις τάξεις του, προκειμένου να προωθήσουν τον Τουρκικό εθνικισμό. Η πρακτική αυτή ανέκαθεν εφαρμοζόταν στην Μητέρα Πατρίδα Τουρκία, όπου το παρακράτος φύτευε ανθρώπους στα αριστερά κόμματα,όχι μόνο για να ρουφιανεύουν, αλλά και για να αλλοιώνουν τις ιδεολογικές τους κατευθύνσεις. Η μακρά παράδοση έχει τις ρίζες της στον ίδιο τον Μουσταφά Κεμάλ.
Επειδή οι κοινωνίες στη Θράκη είναι μικρές, δεν τρώνε το κουτόχορτο των ροζ και κόκκινων εκδοχών των Γκρίζων Λύκων. Κάποιοι …Λύκοι, θεωρούν ότι η ριζοσπαστική δράση του ΣΥΡΙΖΑ, τους προσφέρει μια ακόμη πλατφόρμα αποδυνάμωσης της κρατικής ισχύος στην Ελληνική Θράκη. Δυστυχώς, στη Θράκη δεν υπάρχουν οργανωμένοι πυρήνες αναρχικών, για να καίνε Γκρίζοι Λύκοι και αναρχικοί, δίπλα δίπλα, τις ελληνικές σημαίες… Να είστε σίγουροι ότι θα ξεφύτρωναν συντομότατα και μουσουλμάνοι… ιδεολόγοι αναρχικοί!














Στο πρόσφατο παρελθόν, σε διαδήλωση αναρχικών και φίλων του Συνασπισμού στην Κομοτηνή (είχαν συνοδευθεί από επεισόδια), κατέφθασε στον περίβολο του πανεπιστημίου, αρθρογράφος της ισλαμιστικής εφημερίδας Μιλλέτ Ξάνθης, συνοδευόμενος από αριστερούς του …φίλους! Πιστεύουμε ότι οι αφελείς και καλοπροαίρετοι χριστιανοί συνοδοί του ισλαμιστή αρθρογράφου, είχαν παντελή άγνοια του ρόλου του ανθρώπου αυτού. Όμως η άγνοιά τους είναι φονικά επικίνδυνη για τη Θράκη…
Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των κεντρικών του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 7 Ιανουαρίου 2012, εκπρόσωποι του εθνικιστικού κόμματος DEB, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της οργάνωσης Ξάνθης κ. Οζάν Αχμέτογλου (αρθρογράφο της τουρκόφωνης Γκιουντέμ) και την κα Νετζλά Τσαβούς (γιατρό, επικεφαλής του τομέα Γυναικών), πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στα γραφεία



πηγη:http://www.zagalisa.gr

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012)



 


Οι βίαιες και ανθελληνικές πορείες κατά της παρέλασης της 25 Μαρτίου είναι νούμερο 1 είδηση στα ανθελληνικά ΜΜΕ της χώρας μας σε αντίθεση με παρελάσεις (όπως της πόλης μας) που δεν έγινε απολύτως τίποτα και οι πολίτες εκφράστηκαν με σεβασμό και τιμή προς το Έθνος και την Πατρίδα θάφτηκε για να μην ανυψώνει το ήθος και το πνεύμα των Ελλήνων.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Βρέθηκε προϊστορικός οικισμός και νεκροταφείο, στο Περιγιάλι της Καβάλας

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΝΤΡΕΣΕΔΕΣ!!!



Μία λαθρανασκαφή ήταν η αιτία για να αποκαλυφθεί προϊστορικός οικισμός και ένα νεκροταφείο της Ύστερης Αρχαιότητας στο Περιγιάλι της Καβάλας. Και τα δύο στον ίδιο λόφο, ο πρώτος στα πρανή του και το δεύτερο στην κορυφή. Την ανασκαφή έκανε η ΙΗ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων υπό την επίβλεψη του Δρ. Στρατή Παπαδόπουλου στα δύο σημεία στα οποία είχαν παρατηρηθεί τα σκάμματα των λαθρανασκαφών, εντύπωση μάλιστα προκάλεσαν οι πολλαπλές ταφές του νεκροταφείου, οι οποίες είχαν γίνει μέσα σε κόγχες του βράχου και συνοδεύονταν με πληθώρα νομισμάτων και περιδεραίων.

Στην περιοχή του προϊστορικού οικισμού εξάλλου αποκαλύφθηκε ο λιθόκτιστος περίβολος της εγκατάστασης και τμήματα κατοικιών με δάπεδα και αποθηκευτικούς λάκκους.

Πλούσια υπήρξε η έρευνα και ως προς τα κινητά ευρήματα, αφού ήρθαν στο φως αγγεία, λίθινα και οστέινα εργαλεία, ειδώλια αλλά και αντικείμενα σχετικά με την πυροτεχνολογία του μετάλλου.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Περιγιαλίου πάντως δρομολογείται από την Εφορεία πρόγραμμα διαμόρφωσης, ανάδειξης και προβολής. [Μαρία Θερμού, Πηγή]

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ "ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ" !



Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ Θ.ΜΟΥΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΡΕΣΕ!

«Δεν επινοούμε εχθρούς και δεν είμαστε εναντίον σε ότι δεν είναι Ελληνικό.Απλά δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να μην αντιδράμε, όταν βλέπουμε ως Έλληνες πολίτες ότι αφήνουμε στη τύχη τους τα Ελληνικά ιστορικά μνημεία και φροντίζουμε μόνο τα υπόλοιπα» αναφέρει στη Νέα Εγνατία ο αντιπρόεδρος της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας

Άμεση απάντηση στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θεώδορο Μουριάδη, σχετικά με την ανάπλαση του Μεντρεσέ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μουριάδης δίνει προτεραιότητα στα Οθωμανικά μνημεία, έναντι των Ελληνικών.

Του Θανάση Σοφιανού

Απαντώντας στις δηλώσεις του κ.Μουριαδη στο προχθεσινό φύλλο της «Ν.Ε.» σχετικά με την ανάπλαση του Μεντρεσέ κοντά στις Καμάρες, ένας χώρος που όπως είπε ο αντιδήμαρχος, αποτελεί μέρος της ιστορίας μας, καθώς «καλώς ή κακώς, κάποιες χρονικές περιόδους είχαμε στην πόλη μας Οθωμανούς και αυτός δεν είναι λόγος για να καταστρέψουμε τα πάντα»
Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης σημειώνει ότι «Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν ο αντιδήμαρχος δεν αναστήλωνε μόνο Οθωμανικά ιερατεία, όπως τον Μεντρεσέ της Παναγίας, το τέμενος της Παλιάς Μουσικής ( Χαλίλ Μπέη) και τώρα τον Μεντρεσέ στις Καμάρες» Παράλληλα τονίζει ότι βρίσκονται παραμελημένα πολλά διεθνούς ιστορικού βεληνεκούς Ελληνικά μνημεία στο Νομό μας, όπως είναι η αρχαία Εγνατία Οδός, οι κίονες που βρίσκονται διάσπαρτοι σε διάφορους δημόσιους χώρους ή τα αγάλματα που φθείρονται από της καιρικές συνθήκες και την εγκατάλειψη στον χώρο των Φιλίππων, μνημεία τα οποία, όπως λέει, εκτός από την αρχαιολογική τους αξία, θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα στον δήμο και στην Καβάλα, προσελκύοντας τουρίστες, «οι οποίοι θα έπρεπε να πληρώνουν για να τα δουν, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο» σημειώνει.

Ο αντιπρόεδρος της Πατριωτικής Κίνησης τονίζει ότι
«οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται, όχι όμως και οι πολίτες και για τον κ.Μουριάδη, η ιστορία θα γράψει ότι μερίμνησε μόνο για τα Οθωμανικά μνημεία,ως Μουριάδης ο Μεγαλοπρεπής» Διευκρινίζει δε, ότι ουδέποτε τα μέλη του Συλλόγου δεν ενστερνίστηκαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταστραφεί ότι έχει να κάνει με την Οθωμανική κουλτούρα, ενώ αυτό που τους ανησυχεί και πιστεύουν ότι θα αποβεί μοιραίο για το μέλλον της πόλης, είναι ότι αν δημιουργηθούν ή αναστηλωθούν χώροι Μουσουλμανικών ιερατείων στην πόλη, θα δοθεί πάτημα στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής να εκμεταλλευτεί την παρουσία των Αιγυπτίων στην Καβάλα και να θέση, ως ακραίο σενάριο, αλλά όχι απίθανο, όπως αναφέρει ο κ. Δημητριάδης, ακόμα και θέμα μειονότητας.«Δεν επινοούμε εχθρούς και δεν είμαστε εναντίον σε ότι δεν είναι Ελληνικό. Απλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να μην αντιδράμε, όταν βλέπουμε ως Έλληνες πολίτες ότι αφήνουν στην τύχη τους τα Ελληνικά μνημεία και φροντίζουμε μόνο τα υπόλοιπα που συνδέονται με την Ελληνική ιστορία, αλλά δεν αποτελούν μέρος τους Ελληνικού πολιτισμού, ανήκοντας σε μια άλλη κουλτούρα»

Πηγή: Εφημερίδα Νέα Εγνατία

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΣΟΚ!! "Σφραγίστηκε" από το ΓΕΕΘΑ η εισαγωγή αλλοδαπών στις Ε.Δ.!!



Όπως το defencenet.gr πρώτο είχε αποκαλύψει ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την είσοδο αλλοδαπών με ελληνική ιθαγένεια, στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθότι αναφέρεται σαφέστατα ότι υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής ανεξαρτήτως του ΤΡΟΠΟΥ ΚΤΗΣΗΣ της ιθαγένειας το οποίο σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι δε ρωτάμε από που έρχεσαι ,που γεννήθηκες αλλά μόνο αν πήρες την ιθαγένεια.

Διευκρινίσεις για το διαγωνισμό επιλογής υποψήφιων σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ) δίνει το ΓΕΕΘΑ, κατόπιν σχετικών ερωτημάτων υποψήφιων σπουδαστών, επί της εγκυκλίου που έχει ήδη εκδοθεί.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζονται τα εξής:

α. Από τα πιστοποιητικά του εθνικού δημοτολογίου, έχει αφαιρεθεί ο τρόπος κτήσης της ιθαγένειας. Θα γίνονται δεκτά πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, όπου θα προκύπτει η ιθαγένεια και ο χρόνος κτήσης της. Τα δικαιολογητικά που λαμβάνονται μέσω ΚΕΠ είναι προϊόντα τηλεομοιοτυπίας (ΦΑΞ) και γίνονται δεκτά. Όσοι υποψήφιοι έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικό γέννησης σύμφωνα με υπόδειγμα παλαιοτέρων προκηρύξεων, για το τρέχον έτος μπορούν να τα υποβάλουν (θα γίνουν δεκτά). Σε κάθε περίπτωση το πιστοποιητικό, θα γίνεται δεκτό είτε έχει γίνει ταυτοπροσωπία (επικόλληση φωτογραφίας - θεώρηση) από αρμόδια αρχή είτε όχι.

β. Η υποβολή της αίτησης, της προκήρυξης, γίνεται μόνο με συστημένη αποστολή και όχι αυτοπροσώπως.

γ. Η Βεβαίωση πιστοποίησης λόγω μη προσκόμισης Υγειονομικών εξετάσεων, όπως αναφέρεται και στην παράγραφο 11 της σελίδας Γ-3 της προκήρυξης, αφορά μόνο στις περιπτώσεις όπου υποψήφιοι-ες αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να προσκομίσουν τις απαιτούμενες εξετάσεις (άποροι - ανασφάλιστοι), προκειμένου να προγραμματίζονται από τη ΔΑΕ - Σχολή πρώτης προτίμησης για υγειονομικές εξετάσεις στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

δ. Με το δεδομένο ότι οι υγειονομικές εξετάσεις θα πρέπει να έχουν γίνει εντός διμήνου προ των προκαταρκτικών εξετάσεων, καθώς επίσης και ότι οι γραπτές εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας αρχίζουν την 21 Μαΐου 2012, θα γίνονται δεκτές εξετάσεις που έγιναν μεταξύ 23 Απριλίου και μετά, ακόμη και αν οριακά έχουν ξεπεραστεί το δίμηνο.

ε. Στην παραγρ. 2. δ. της σελίδας Γ-1-6, διευκρινίζεται ότι με την τροποποίηση του ΠΔ 56/2003 οι υποψήφιοι της ΣΙΡ επιπλέον δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί εγχείρηση για διόρθωση της διαθλαστικής ανωμαλίας με ακτινωτή κερατοτομή, ενώ εάν έχουν υποστεί διόρθωση διαθλαστικής ανωμαλίας με LASER, ο κερατοειδής πρέπει να είναι διαυγής, ο βυθός χωρίς παθολογικές αλλοιώσεις και η οπτική οξύτητα εντός των αναφερομένων στην παράγραφο ορίων.

στ. Το Γραφείο Ενημέρωσης κοινού του ΥΠΕΘΑ, έχει μεταφερθεί στην Μεσογείων 227 - 229 - Χολαργός - 15561 (τηλ: Στρατός Ξηράς 2106598661, Πολεμικό Ναυτικό 2106598662,Πολεμική Αεροπορία 2106598663 -4, Στρατολογικά θέματα 2106598667).

ζ. Όσον αφορά στη βεβαίωση του Λυκείου, θα γίνονται δεκτές και βεβαιώσεις διαφορετικές από το υπόδειγμα 5, αρκεί να αναγράφονται η διαγωγή και ο κωδικός υποψηφίου και να υπάρχει η σφραγίδα του Λυκείου και η υπογραφή του Λυκειάρχη.

η τρέχουσα εγκύκλιος περιλαμβάνει ορισμένες αλλαγές που ήδη είχε επισημάνει το ΓΕΕΘΑ:

- Οι ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών είναι περίπου ένα μήνα νωρίτερα.

-Η υποβολή γίνεται πλέον μόνο με συστημένη αποστολή και όχι αυτοπροσώπως.

-Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των υγειονομικών εξετάσεων και συγκεκριμένα οι εργαστηριακές εξετάσεις θα προσκομίζονται από τους υποψήφιους με δική τους ευθύνη και δεν θα διενεργούνται στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

-Προκηρύσσονται θέσεις για τη σχολή Ραδιοναυτίλων της Πολεμικής Αεροπορίας.

-Ο αριθμός των θέσεων θα γνωστοποιεί με νέα συμπληρωματική προκήρυξη, μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των συναρμοδίων Υπουργείων.

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Μεγάλη "μπίζνα" στο Κρυονέρι με άδειες παραμονής αλλοδαπών!!



Κύκλωμα με άδειες παραμονής αλλοδαπών είχαν στήσει στην κοινότητα Κρυονερίου Αττικής δημοτικοί υπάλληλοι σε συνεργασία με ιδιώτες, εκμεταλλευόμενοι τους μετανάστες που αιτούνταν κάρτες νόμιμης παραμονής στη χώρα, όπως προκύπτει από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την περίοδο 2008-2010, που αποκαλύπτει σήμερα το "Έθνος".

«Αρχηγός» του κυκλώματος φέρεται να είναι ο «κύριος Τάκης», συγγενής του προϊσταμένου Διοικητικών Υπηρεσιών της κοινότητας, το όνομα του οποίου αναγραφόταν 27 φορές στο πρωτόκολλο του γραφείου αλλοδαπών, στο πεδίο που συμπληρωνόταν τα στοιχεία επικοινωνίας με τους μετανάστες.

Ο «κύριος Τάκης» γινόταν δεκτός από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως εκπρόσωπος των μεταναστών και ήταν εκείνος που χειριζόταν τα αιτήματα για άδειες παραμονής. Μόνο που σύμφωνα με το νόμο, αυτό δε γίνεται δια αντιπροσώπου, αλλά απαιτείται να παρουσιάζεται αυτοπρόσωπος ο μετανάστης που ζητά την άδεια παραμονής.

Το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο διαπίστωσε ότι:

- Είχε αφαιρεθεί ολόκληρο τμήμα του πρωτοκόλλου στο γραφείο Αλλοδαπών την περίοδο 2001-2003 και οι καταχωρίσεις που βρέθηκαν αφορούσαν την περίοδο από το 2004 έως το 2010.

- Ακόμη και στις σελίδες του πρωτοκόλλου που είχαν συμπληρωθεί σε πολλές καταχωρήσεις ονομάτων δεν υπήρχε καν αιτιολογία, ενώ διαπιστώθηκε ότι πολλοί αριθμοί ήταν κενοί για να κρατηθεί για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι αιτούντες

- Δίνονταν άδειες παραμονής σε μετανάστες που δεν πληρούσαν τα κριτήρια και άρα κυκλοφορούσαν... ελεύθεροι κι ωραίοι κάποιοι που δεν είχαν δικαίωμα να βρίσκονται στην Ελλάδα

- Σε 207 περιπτώσεις δεν εισπράχθηκε το παράβολο που πρέπει να δώσουν οι μετανάστες, αλλά στα βιβλία φαινόταν να έχει καταβληθεί εκ των υστέρων, αλλά η ημερομηνία καταβολής ήταν άγνωστη.

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΛΟΥΖΗΣ! ΑΛΓΕΡΙΝΟΣ ΜΕ ΕΠΑΦΕΣ ΣΕ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ... ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ!


Ο αδελφός ενός 24χρονου που είναι ύποπτος για τη σφαγή στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης συνελήφθη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κλοντ Γκεάν. Η επίλεκτη μονάδα RAID της γαλλικής αστυνομίας έχει... περικυκλώσει το σπίτι του υπόπτου στη συνοικία Κρουά-Ντοράντ της Τουλούζης. Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα έχουν αποκλείσει τη συνοικία και διαπραγματεύονται με τον 24χρονο, ο οποίος είναι οπλισμένος και δηλώνει ότι «είναι Μουτζαχεντίν και ανήκει στην Αλ Κάιντα». Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο ύποπτος, ο οποίος είναι αλγερινής καταγωγής, δήλωσε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για όσα υφίστανται τα παιδιά της Παλαιστίνης και για τις γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε άλλα κράτη. Είπε ακόμη ότι έχει διασυνδέσεις με σαλαφιστές και ισλαμιστές της Τζιχάντ (Ιερού Πολέμου). Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό, στην αποκλεισμένη περιοχή της Τουλούζης μεταφέρθηκε από αστυνομικούς κα η μητέρα του 24χρονου, η οποία όμως αρνήθηκε να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις υποστηρίζοντας ότι ασκεί πολύ μικρή επιρροή στον γιο της. Ο ύποπτος έχει κάνει αρκετά ταξίδια στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, πρόσθεσε ο κ. Γκεάν. Και συμπλήρωσε πως, όταν ο 24χρονος είδε τους αστυνομικούς να περικυκλώνουν το σπίτι του, πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζοντας έναν στο γόνατο και έναν άλλο πιο ελαφριά. Οι γαλλικές Αρχές πιστεύουν ότι ο 24χρονος είναι ο δράστης των επιθέσεων που διαπράχθηκαν στις 11, 15 και 19 Μαρτίου στην Τουλούζη και τη γειτονική πόλη Μοντομπάν εναντίον στρατιωτικών και ενός εβραϊκού σχολείου. Στις επιθέσεις έχασαν συνολικά τη ζωή τους επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, το μικρό όνομα του υπόπτου είναι Μοχάμεντ, ενώ οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του από ένα email το οποίο είχε στείλει στο πρώτο του θύμα. Επιπλέον, μετά τις δύο πρώτες επιθέσεις, ο 24χρονος είχε απευθυνθεί σε φανοποιούς της Τουλούζης για να βάψει το σκούτερ του, ένα Yamaha. Ωστόσο, σκούτερ Yamaha είχε χρησιμοποιηθεί τόσο κατά την επίθεση στις 11 Μαρτίου στην οποία σκοτώθηκε ένας λοχίας, όσο και σε αυτές της 15ης Μαρτίου όπου σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και της 19ης Μαρτίου όπου σκοτώθηκαν τρία παιδιά και ένας δάσκαλος. «Φαίνεται ότι ο ύποπτος ως δράστης των δολοφονιών της Τουλούζης και του Μοντομπάν δεν θέλει να παραδοθεί», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Αντιπροσωπευτικού Συμβουλίου των Εβραϊκών Θεσμών στη Γαλλία Μαρκ Στούλμαν, που βρίσκεται έξω από την κατοικία όπου ο ύποπτος είναι περικυκλωμένος από την αστυνομία στην Τουλούζημετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων της Le Figaro, η αστυνομία χρησιμοποιεί συσκευή υπέρυθρων ακτίνων για να εντοπίζει τις κινήσεις του υπόπτου μέσα από τους τοίχους του σπιτιού όπου έχει οχυρωθεί. Ο «δολοφόνος με το σκούτερ» είχε συλληφθεί στην Κανταχάρ Ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος ως «ο δολοφόνος με το σκούτερ» είχε συλληφθεί στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν για πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου, σύμφωνα με πηγή της έρευνας που επιβεβαίωσε σχετική πληροφορία του δικτύου Europe1. Κατά τη διάρκεια της νύκτας ένας άνδρας τηλεφώνησε στη σύνταξη του ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου France 24 και αφού περιέγραψε λεπτομερώς τη σκηνή του εγκλήματος, δήλωσε ότι είναι ο δράστης των δολοφονιών. Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε αμέσως θεώρησε αξιόπιστες τις δηλώσεις του άνδρα. Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου που μίλησε μαζί του, ο άνδρας είπε ότι βρίσκεται σε σύνδεση με την αλ Κάιντα, ότι οι πράξεις του δεν είναι παρά η αρχή (μίας σημαντικής τρομοκρατικής εκστρατείας). Εξήγησε ότι είναι αντίθετος με τον νόμο για την ισλαμική μαντίλα και αγωνίζεται κατά της συμμετοχής της Γαλλίας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. «Οι εβραίοι σκότωσαν τους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη», πρόσθεσε. Ο άνδρας ήταν ήρεμος, μιλούσε καλά. Στη συνέχεια είπε ότι είχε ανάγκη να ακουστεί. Δήλωσε επίσης ότι έχει βιντεοσκοπήσει όλες τις δολοφονίες και ότι θα τις αναρτήσει στο Ιντερνετ. Στο Τελ-Αβίβ οι σοροί των θυμάτων από το εβραϊκό σχολείο Στο μεταξύ, το αεροσκάφος που μετέφερε τις σορούς των τεσσάρων θυμάτων της σφαγής την περασμένη Δευτέρα στην Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας έφθασε νωρίς σήμερα στο Ισραήλ. Το αεροπλάνο των ισραηλινών αερογραμμών El Al, στο οποίο επέβαιναν 50 συγγενείς των θυμάτων και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 05.45 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ.

Πηγή: tanea.gr

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΕΟΖ

Δηλώσεις Άνθιμου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως στην Δέλτα Τηλεόραση

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Τουρκική εταιρεία-βιτρίνα της ΜΙΤ καταθέτει προτάσεις για αγορά ελληνικών λιμανιών!

Το έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν και αποδεικνύεται με όλο και μεγαλύτερη ευκρίνεια: Η Τουρκία δεν θα χρειαστεί να ρίξει "ούτε σφαίρα" για να πετύχει τις διεκδικήσεις της. Με την απειλή ότι θα χρησιμοποιήσει βία, με την φρενήρη ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας της και τα χιλιάδες εξοπλιστικά προγράμμαά της θα εξαντλήσει την Ελλάδα και θα τα πάρει όλα άκοπα, χάρη βέβαια στην, μηδενικού πατριωτισμού, νοοτροπία της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ.


Η τελευταία απόδειξη έρεχεται από την τουρκική Global Investments Holding, η οποία αποφάσισε να διεκδικήσει και να αγοράσει ... ελληνικά λιμάνια στα νησιά του Αιγαίου και στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και να επενδύσει στο χώρο της ενέργειας και των υποδομών όπως δήλωσε στο Reuters το μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Αντνάν Νας.
«Ως Global Investments Holding εξετάζουμε επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και η προτεραιότητά μας θα είναι στα λιμάνια», σημείωσε
«Μπορούμε να ολοκληρώσουμε μόνοι μας τις επενδύσεις με κόστος κάτω του 1 δισ. δολαρίων και θα αναζητήσουμε εταίρους για επενδύσεις που κοστίζουν περισσότερο. Έχουμε την αμέριστη στήριξη του τουρκικού κράτους και των τραπεζών», πρόσθεσε.
Ο κ. Νας είπε επίσης ότι η εταιρία αξιολογεί τις εναλλακτικές της αναφορικά με επενδύσεις στην ενέργεια και τις υποδομές στην Ελλάδα.
Η Global έχει τρία λιμάνια στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου, καθώς και επενδύσεις στην ενέργεια, το real estate και τον χρηματοοικονομικό κλάδο. Η εταιρεία έχει στενές σχέσεις με το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Τουρκίας, αφού ενοικιάζει εκτάσεις που ανήκουν στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και εκμεταλλεύεται εγκαταστάσεις και εκτάσεις πυο ανήκουν στο τουρκικό ταμείο ενόπλων δυνάμεων. Έχει στενές σχεέσεις με την MIT, αφού στελέχη της τελευταίας μετά την συνταξιοδότησή τους εργάζονται στην Global.
Οι εχθροί σήμερα δεν κρατάνε όπλο, αλλά ευρώ και δολάριο. Θα επιτρέψουμε την άλωση της χώρας;

Πηγή: defencenet

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

889 fm Αλεξανδρούπολη:Τιμή και δόξα στα Παλικάρια της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.Φωτογραφίες


Πραγματοποιηθείκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη η εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα Παλικάρια της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πριν ένα χρόνο δολοφονήθηκαν άνανδρα από τις σφαίρες αλβανών και ρώσων εγκληματιών εποίκων.

Την Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα δολοφονημένα Παλικάρια-ΗΡΩΕΣ της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διοργανώνουν από κοινού οι
ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ:
(1) Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Πολιτών Αλεξανδρούπολης
(2) Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας
(3) Εθνικά Σκεπτόμενοι Πολίτες
(4) Ανένταχτοι Πατριώτες - Τομέας Βορείου Ελλάδος
(5) Θεσσαλονίκη Πόλις Ελληνική
(6) Μακεδονική Φάλαγγα





















Φωτορεποτάζ: Γιώργος Δημόπουλος-Γιώργος Φουντουκίδης

ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ: Πορείες στην Αλεξανδρούπολη



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ



Ασυνήθιστη ένταση και μεγάλη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων το πρωί της Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη.Αιτία; Μία συγκέντρωση και μια αντι-συγκέντρωση, φαινόμενα που δεν είναι και πολύ συνηθισμένα εδώ! Ας πάρουμε τα πράγματα με χρονολογική σειρά:
Στις 11 το πρωί, μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης είχε προγραμματιστεί αντι-συγκέντρωση διαμαρτυρίας "έναντι στο φασισμό και το ρατσισμό".Τελικά ο κόσμος που συμμετείχε ήταν πολύ λίγος και φάνηκε οτι δεν θα γίνει κάτι παραπάνω.

Λίγο αργότερα, στην πλατεία του Φάρου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τους 2 δολοφονηθέντες άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος απο τις σφαίρες αλλοδαπών εγκληματιών.

Αυτή λοιπόν ήταν η "συγκέντρωση των ρατσιστών, φασιστών, νεοναζιστών". Μια συγκέντρωση μνήμης στην οποία συμμετείχαν κινήσεις πατριωτών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα (προφανώς επέλεξαν την ακριτική Αλεξανδρούπολη για συμβολικούς λόγους, αφού είμαστε το κύριο πέρασμα παράνομων μεταναστών). Στη συγκέντρωση αυτή, δεν ακούστηκε κανένα ρατσιστικό σύνθημα.
Ακολούθησε πορεία, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι, από τους οποίους οι 50 είχαν έρθει με λεωφορείο από Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Όλοι κρατούσαν Ελληνικές σημαίες και δήλωσαν ευθαρσώς οτι δεν κρύβεται πίσω τους καμία πολιτική κίνηση ή πολιτικός φορέας, παρά μόνο η αγνή και άδολη αγάπη τους για την πατρίδα.

Μετά τη λήξη της πορείας, αυτοί που διοργάνωσαν την αντί-συγκέντρωση στο Δημαρχείο άρχισαν να μαζεύονται ξανά, προφανώς επειδή θορυβήθηκαν από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην πορεία, αλλά και από τη συμπαράσταση των θαμώνων των καφετεριών που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είδαν με θετική διάθεση αυτή τη διαφορετική πορεία όπου ακούγονταν συνθήματα αποκλειστικά υπέρ της Ελλάδας (Ελληνικότητα της Θράκης και της Μακεδονίας, συνθήματα κατά των πολιτικών που μας έφτασαν ως εδώ κτλ).

Τελικά μαζεύτηκαν περίπου 50 νεαροί (μάλλον φοιτητές οι οποίοι φαίνονταν και αγουροξυπνημένοι) και διαδήλωσαν κατά των "νεοναζί".

Φυσικά όσοι είδαν και τις δυο πορείες, αναρωτιούνται, πού είδαν αυτοί οι γραφικοί αριστεριστές νεαροί τους νεοναζί.

Και αναρωτιέται επίσης ο αντικειμενικός παρατηρητής, για ποιο λόγο κάποιοι συγκεκριμένοι μηχανισμοί οι οποίοι ελέγχονται και καθοδηγούνται από το χώρο της Αριστεράς, φοβούνται τόσο πολύ την επανόρθωση του πατριωτικού αισθήματος των Ελλήνων.

Μάλλον είναι οι ίδιοι που θέλουν να καταργηθεί η προσευχή από τα σχολεία και που επιθυμούν διακαώς να καταργηθούν οι παρελάσεις! (με εξαίρεση φυσικά τις δυο τελευταίες παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της επικείμενης 25ης Μαρτίου, τις οποίες θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να τα κάνουν όλα "μπάχαλο" όπως συνηθίζουν!)

Πηγή

Εκδήλωση για την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην Αλεξανδρούπολη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση τιμής-μνήμης των δυο παλικαριών της ομάδας ΔΙΑΣ Ευαγγελινέλης Ιωάννης και Σκυλογιάννης Γεώργιος, που πέρυσι την 1 Μαρτίου του 2011 έπεσαν από σφαίρες δολοφόνων αλβανών και γεωργιανών μετά από καταδίωξη που είχε ξεκινήσει .Την εκδήλωση παρακολούθησαν περί των 300 ελληνόψυχων, και πλήθος κόσμου όπου βρισκοτανε εκείνη την στιγμή στον χώρο. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, και ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων και πατριωτικών οργανώσεων, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ,
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΕΘΝΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, με τους πύρινους λόγους τους έθεσαν πολλά ερωτήματα προς την προδοτική πολιτική ηγεσία, ότι αφήνει ακάλυπτους τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ προφασιζόμενοι οικονομική αδυναμία. Επίσης οι ομιλητές αναφέρθηκαν για την παράνομη λαθρομετανάστευση των συνόρων του Έβρου, ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η αιμορραγία. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Αλεξ/πολης με συνθήματα υπέρ της πατρίδος, και συνθήματα κατά της πολιτικής που ασκείτε στην χώρα μας.Επίσης ο πρόεδρος της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας αναφέρθηκε στο χρηματοοικονομικό φόρουμ Θράκης με τον εξής χαρακτηρισμό «έχετε φίδι στο κόρφο σας» και με αυτό έκλεισε την ομιλία του.

Φωτογραφικό υλικό και βίντεο θα αναρτηθούν στην συνέχεια!

Εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση

Να είναι σε εγρήγορση και να ενημερώνουν την αστυνομία για κάθε ύποπτη κίνηση, κάλεσε τους πολίτες ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Ιωακείμ Τσουκνάδης με αφορμή τα τελευταία κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗΝΕΤ, ο κ. Τσουκνάδης αναφέρθηκε και στα προβλήματα των αστυνομικών που βρίσκονται μπροστά στα πυρά των αδίστακτων διακινητών λαθρομεταναστών.


Πηγή: ΘράκηΝετ

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΩΝ ΓΙΑ...ΝΕΟΝΑΖΙ!

Λογικό να υποστηρίζουν την "πορτοκαλί επανάσταση" της Συρίας οι τρόφιμοι των αμερικανοεβραικών πρεσβειών:


Αλήθεια Πέτρο, θα μας πεις τη γνώμη σου και για ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΙΕΡΕΩΝ στην Συρία;

Τώρα για τα υπόλοιπα περί...αντιναζισμού, Σάββατο κοντή γιορτή...!

Πηγή ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ

H λαθρομετανάστευση βόμβα και για το ασφαλιστικό


Απασφαλισμένη "πυρηνική βόμβα" έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αντιναχθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία, τα ασφαλιστικά ταμεία, το σύστημα υγείας και τη δημόσια ασφάλεια χαρακτηρίζουν ανοιχτά πλέον το μεταναστετικό παράγοντες της αγοράς εργασίας.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι...
για το μέγεθος της παραοικονμίας που ξεπερνά το 20% του ΑΕΠ ευθύνονται κατά κύριο λόγο οι αλλοδαποί, οι οποίοι στο συνολό τους δεν θέλουν να νομιμοποιηθούν,. Παρά τις συνεχείς ευκαιρίες που τους προσφέρονται από το ελληνικό κράτος. Μελέτες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Αθηνών καθώς και το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καταρρίπτουν πλήρως τον μύθο ότι οι αλλογενείς θα σώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα: "Η ευεγετική τους παρουσία σύμφωνα με τους ερευνητές "δεν θα υπερβαίνει τα 20 χρόνια γιατί μετά τα ταμεία θα κληθούν να καταβάλλουν σε αυτούς συνταξιοδοτικές παροχές με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα αποθεματικά τους. Όπως σημειώνεται μάλιστα στην έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου "Εάν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα στο καθεστώς ασφάλισης, όταν θα πρέπει να αποδοθούν οι υποσχόμενες παροχές στον μεγάλο αριθμό των μεταναστών που είναι στην αγορά εργασίας, η ευεργετική επίδραση μιας σειράς ετών όπου οι αλλοδαποί θα εισφέρουν στους ασφαλιστικούς φορείς χωρίς αντίστοιχα να αξιώνουν σύνταξη, θα αντιστραφεί".
Παραμύθι του Νασρεντίν Χότζα δηλαδή, αποτελούν οι ισχυρισμοί των ανεπάγγελτων θολοκουλτουριάρηδων περί "θετικής συμβολής των ξένων εργατικών χεριών στη διαμόρφωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.
Από έρευνες που διεξήχθησαν για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής που κατήργησε (γιατί άραγε;) το ΠΑΣΟΚ προέκυψε ότι η συνεισφορά των αλλοδαπών στο ετήσιο ΑΕΠ φτάνει μόλις το 2,6% όταν αποτελούν το ¼ του πληθυσμού της χώρας.
Αυτή η συμμετοχή θεωρείται μηδαμινή, αφού δεν είναι ανάλογη με τον αριθμό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα-καμπανάκι του Παντείου Πανεπιστημίου, εάν συνεχισθεί ησ ημερινή "ειισβολή λαθρομεταναστών" το 2050 θα έχουμε τουλάχιστον 14 εκατ. Αλλογενών με τους γηγενείς να μην ξεπερνούν στην καλύτερη περίπτωση τα 11 εκατομμύρια.
Προκειμένου να απομυθοποιήσουμε πλήρως τα περί μεγάλης συνεισφοράς των αλλοδαπών στο σσυνταξιοδοτικό σύστημα αναφέρουμε το πόρισμα του ΙΝΕ που αναφέρει επί λέξει "οι αλλοδαποί που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ δεν συνεισφέρουν οικονομικά όσο ένας Έλληνας ασφαλισμένος και γενικά οι εισφορές δεν ανταποκρίνονται στον αριθμό τους". Σε απλά ελληνικά να μην περιμένουμε, όπως μας τάζουν οι "προοδευτικοί", οι μετανάστες να μας εξασφαλίσουν τη σύνταξη τους όταν εξέλθουμε από την αγορά εργασίας!

www.elkosmos.gr

ΠΩΣ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ!!!

Την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 βρισκόμασταν στα Σκόπια στην πόλη Μοναστήρι (Μπίτολα κατά τους σλάβους γείτονες μας). Ενώ περπατούσαμε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης... ξαφνικά διαπιστώσαμε μια ομάδα υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματικών (στρατηγοί) να περιδιαβαίνουν και να βγάζουν φωτογραφίες. Οι αξιωματικοί αυτοί συνοδευόντουσαν από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των σκοπίων και απο πάνοπλους στρατονόμους και αστυνομικούς με πολιτικά.


Το γεγονός αυτό μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αλλά απο ότι μάθαμε απο φιλικό πρόσωπο που μας συνόδευε, κάτοικο της πόλης του Μοναστηρίου, τον τελευταό καιρό έχουν αυξηθεί πολύ αυτές οι επισκέψεις. Συνεχίζοντας τις βόλτες μας στην πόλη αποφασίσαμε να πάμε για φαγητό στο ρεστοράν του ξενοδοχείου MILLENIUM το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο και ανεβαίνοντας τις σκάλες του εστιατορίου διαπιστώσαμε πως οι Τούρκοι αξιωματικοί βρισκόντουσαν εκεί, μάλιστα μας απαγόρευσε την είσοδο σκοπιανός στρατονόμος ο οποίος φάνηκε εκνευρισμένος μόλις μας άκουσε να μιλάμε ελληνικά. Τελικά εμείς πήγαμε για φαγητό στην πιτσαρία του ξενοδοχείου.

Μετά από λίγο επισκεύτηκα την τουαλέτα της πιτσαριας (στην οποία δεν είχα οπτική επαφή) και διαπίστωσα με έκπληξη πως εκεί βρισκόντουσαν νεαροί σπουδαστές τουρκικών στρατιωτικών σχολών. Όσο ανέμενα για να μπώ στην τουαλέτα (μιας και υπήρχε σειρά που ανέμενε) έπιασα κουβέντα στα αγγλικά με κάποιον απο αυτους και τους ρώτησα από που είναι. Μου απάντησε πως είναι σπουδαστές των σχολών αξιωματικών του στρατού ξηράς, ναυτικού και της αεροπορίας της Τουρκίας και πως έχουν έρθει για επίσκεψη ακολουθούμενοι από ανώτατους αξιωματικούς της χώρας τους. Μετά από αυτό όταν του είπα πως είμαι έλληνας σταμάτησε να μου μιλάει και απομακρύνθηκε.

Τελικά από ότι φαίνεται οι Τούρκοι σφίγγουν τον στρατιωτικό τους κλοιό σε όλα τα βαλκάνια και εμείς αντί να οργανωθούμε, ετοιμαζόμαστε (από ότι πληροφορήθηκα από blogs) να μειώσουμε τον στρατό στα σύνορα μας με τα σκόπια και την αλβανία. Αν αυτό γίνεται από άγνοια ας το σταματήσουν άμεσα. Αν γίνεται βάσει σκοπού ο Θεός να μας λυπηθεί.

Πηγή: Αναγνώστης/tro-ma-ktiko

Να γιατί κάηκε ο Κρόνιος Λόφος



Μια συγκλονιστική καταγγελία κάνει ο πρώην διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών κ Νίκος Χανιάς.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, εξηγεί ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας θα μπορούσε να μην είχε καταστραφεί εάν γινόταν άμεση επέμβαση των εναέριων μέσων και συγκεκριμένα των αεροπλάνων της Πυροσβεστική Υπηρεσίας.

Ωστόσο αντί τα αεροπλάνα να βρίσκονται στο σημείο και να επιχειρούν κατάσβεση, βρίσκονταν στην εθνική οδό και έσβηναν ξερά χόρτα σε μια «αδιάφορη» φωτιά.

Ο λόγος ήταν ότι εισαγγελικός λειτουργός της εισαγγελίας Πατρών καλούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής και ζητούσε εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του, αεροπλάνα ώστε να σβηστεί μικροεστία κατά μήκος της εθνικής οδού, σε μη κατοικημένη περιοχή.

Ο τότε διοικητής κ. Χανιάς έμαθε για το περιστατικό όταν επέστρεψε στην Υπηρεσία. Τότε ενημερώθηκε ότι κάποιος εισαγγελέας ζητούσε επίμονα να σταλούν αεροπλάνα στο σημείο, την στιγμή μάλιστα που απειλούταν με ολική καταστροφή ο Κρόνιος Λόφος!

Αμέσως έλεγξε την λίστα με τις εισερχόμενες προς την Υπηρεσία κλήσεις και εξακρίβωσε το όνομα του εισαγγελέα.

Ο κ. Χανιάς κατήγγειλε το περιστατικό. Λίγες μέρες αργότερα τον κάλεσαν να καταθέσει στο εισαγγελέα Πατρών κ Μποροδήμο και να αποδείξει αυτά που ισχυρίστηκε .

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Λεχαινών κατέθεσε με αποδείξεις, ωστόσο τελικά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Αναζητώντας τον λόγο για τον οποίο μια τόσο σημαντική υπόθεση μπήκε στο αρχείο επικοινωνήσαμε με τον εισαγγελέας Εφετών Πατρών κ Γιώργος Μποροδήμος, ο οποίος τόνισε ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 2007 με αποτέλεσμα να μην θυμάται και διευκρίνισε ότι «για να μπει στο αρχείο θα υπήρχε κάποιο κόλλημα».

Δείτε τι ακριβώς λέει στο βίντεο:

Να γιατί κάηκε ο Κρόνιος Λόφος from Kouti Pandoras on Vimeo.



Πηγή

Από …”εθνικιστής” κατευθείαν στην αγκαλιά του Τουρκικού Προξενείου



Κι ενώ τα προεκλογικά σενάρια για τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας από τον νομό Ροδόπης είναι πιο προβλέψιμα και βαρετά κι από συναυλία κλασικής μουσικής με έργα του Ξενάκη και σχολιαστή τον Αλέξανδρο Κωστάλα αφήσαμε τους συναδέλφους από τα ροδοπίτικα κατεστημένα ΜΜΕ να ασχολούνται με τις σούπες και φύγαμε για μία βόλτα στην διπλανή Ξάνθη!

Στην όμορφη και 500 χρόνια μπροστά από την σημερινή Κομοτηνή πόλη της Ξάνθης που η τράπουλα ανακατεύεται για τα καλά και δυνατά ονόματα από το παρελθόν ξανάρχονται δυναμικά στο προσκήνιο κάνοντας τους “νέους” να το βάζουν από τώρα στα πόδια. Ομως γι αυτά θα μιλήσουμε αναλυτικότερα τις επόμενες ημέρες αφού το ρεπορτάζ που καταγράψαμε είναι πλούσιο και αποκαλυπτικό! Το μεγαλύτερο ωστόσο παιχνίδι παίζεται όχι στην πόλη της Ξάνθης αλλά στα ορεινά του νομού εκεί που οι μουσουλμάνοι – τουρκόφωνοι ψηφοφόροι βρίσκονται σε αναβρασμό από τα ονόματα και τις συνεργασίες που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες!

Ενα σενάριο το οποίο καταγράψαμε και το οποίο σύμφωνα με πηγές από την τοπική Νέα Δημοκρατία συζητιέται ως πιθανό είναι η υποψηφιότητα του νεαρού δικηγόρου από την Ξάνθη Αντνάν Πετσενίκ. O Adnan Peçenek είναι ένας νέος άνθρωπος, σπουδαγμένος σε τουρκικό πανεπιστήμιο και αυτή τη στιγμή δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Μύκης με τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης Ηalk Hareketi (“Λαϊκό Κίνημα”) με επικεφαλής τον Τζεμήλ Καπζά (Cemil Kabza) ο οποίος είναι και μέλος του Bakes (Μπακές) που σημαίνει “Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi” δηλαδή “Εκπαιδευτική Εταιρεία Πολιτισμού Μειονότητας της Δυτικής Θράκης”. Είναι όμως μόνο αυτά; Μάλλον όχι.

Ο Τζεμήλ Καπζά, επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης είναι ταυτόχρονα αρχισυντάκτης και συν-εκδότης της τουρκόφωνης εφημερίδας Gundem (“Επικαιρότητα”), ένα μειονοτικό ΜΜΕ που ακολουθεί ξεκάθαρη “τουρκική” γραμμή στα θέματα επικαιρότητας της Θράκης ενώ είχε πρωταγωνιστήσει και στην υπόθεση με την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου την οποία μαζί με άλλους, προξενικούς παράγοντες της περιοχής είχε συκοφαντήσει με πολύ άσχημο τρόπο και γι αυτό είχε καταδικαστεί από τα δικαστήρια. Ο Τζεμήλ Καπζά και ο Αντνάν Πετσενίκ συνυπάρχουν όχι μόνο στην εφημερίδα και στο δημοτικό συμβούλιο Μύκης ως αντιπολίτευση αλλά είναι “αυτοκόλλητοι” και στην προσωπική τους ζωή αφού διατηρούν πολύ στενές φιλικές και οικογενειακές σχέσεις.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο όμορφα και ειδυλλιακά για τους δύο πολύ καλούς φίλους και στο πολιτικό κομμάτι της συνεργασίας τους αφού παρόλη την μεγάλη προβολή στην Ξάνθη από τα ΜΜΕ που ελέγχουν οι ίδιοι αλλά και οι υποστηρικτές τους δεν μπόρεσαν να πάρουν παρά μόνο 3230 ψήφους και να καταλάβουν την τρίτη θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης. Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για τον ίδιο τον φερόμενο ως υποψήφιο βουλευτή με την Νέα Δημοκρατία Αντνάν Πετσενίκ που στις τελευταίες εκλογές από το ίδιο του το χωριό στα ορεινά της Ξάνθης και με όλη την υποστήριξη που είχε πήρε μόλις …88 ψήφους και ο ίδιος ο συνδυασμός από όλο το χωριό του πήρε μόλις 232 ψήφους!

Η δε κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μύκης είναι απογοητευτική για τον συνδυασμό Ηalk Hareketi αφού στα περισσότερα θέματα δεν καταφέρνουν να αρθρώσουν παραγωγικό λόγο αντιπολίτευσης παρά μόνο διαφωνίες για τις διαφωνίες ενώ ο ίδιος ο Αντνάν Πετσενίκ, σύμφωνα με τη γνώμη πολλών πολιτών που συνομιλήσαμε είναι από τους πιο …αθόρυβους και ήσυχους δημοτικούς συμβούλους αφού σπανίως λαμβάνει τον λόγο ενώ με ένα γρήγορο ψάξιμο στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως δεν υπάρχει πουθενά! Καμία παρέμβαση για τα τοπικά ή τα πολιτικά θέματα, κανένας συντεταγμένος λόγος, κριτική, διαφωνία, κάτι που να υποδηλώνει τις θέσεις και απόψεις του για τα τοπικά θέματα του Δήμου Μύκης και της Ξάνθης γενικότερα!

Και με όλα αυτά τα δεδομένα ο “εθνικιστής” Αντώνης φέρεται να δέχεται μηνύματα από την τοπική Ν.Δ. της Ξάνθης ώστε να σκεφτεί την υποψηφιότητα Πετσενίκ για τις εκλογές! Τώρα ποια κριτήρια παίρνουν υπόψη και ποια ιδιαίτερα προσόντα του νέου και φιλόδοξου δικηγόρου Αντνάν Πετσενίκ έλαβαν υπόψη οι κύριοι και οι κυρίες της Ν.Δ. Ξάνθης και “ενημερώνουν” με αυτό τον τρόπο το κόμμα και τον αρχηγό τους κανείς δεν γνωρίζει αλλά …μπορεί να υποψιαστεί! Γιατί στην πόλη και στον νομό ακούγονται πολλά και διάφορα για κάποιους κύριους και κυρίες που το παίζουν “συμβουλάτορες” αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν άλλα.

Κι όσο για το επικοινωνιακό και εκλογικό “στραπάτσο” που περιμένει τον Αντώνη Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία στον νομό Ξάνθης εάν κι εφόσον όλα αυτά προχωρήσουν σύμφωνα με το (δικό τους) σενάριο αλλά και για την νέα “κωλοτούμπα” που θα αναγκαστεί να κάνει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας που από …”εθνικιστής” θα γίνει ξαφνικά συνοδοιπόρος του τουρκικού προξενείου κανείς δε λέει λέξη! Το “μαγαζάκι” να είναι καλά…

Πηγή